Pretraga

Želiš odmjeriti snage s drugim rockerima? Održava se natjecanje školskih bendova, nagrade za najbolje

A- A+

Ako tvoja škola ima bend i sviraš u njemu, ova prilika sigurno će te zanimati. Naime, u Zagrebu se održava natjecanje školskih bendova osnovnih i srednjih škola naziva ‘Maksirock School Fest’. Osim što će moći osvojiti vrijedne nagrade, sudionici će imati prilike upoznati i poznate hrvatske glazbenike te pedagoge koji će ocjenjivati nastupe.

Maksirock School Fest_Foto

Foto: Maksirock School Fest

Centar za kulturu i informacije Maksimir organizira natjecanje školskih bendova za sve zagrebačke osnovne i srednje škole, kao i za učeničke domove. Natjecanje imena ‘Maksirock School Fest’ održat će se u subotu, 10. prosinca u 18 sati u velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, a prijave su otvorene do 7. studenog.

Osim što će učenici imati priliku odmjeriti snage s kolegama rockerima, najbolji bend osvojit će i vrijednu nagradu. Nastupe će ocjenjivati stručni žiri u kojem će sjediti poznati hrvatski glazbenici i pedagozi koji će svakom bendu dati svoj komentar.

Izdvojeni članak

Underground glazba u Zagrebu: ‘Najviše ju slušaju ateisti, a više od pola ih ima završen fakultet’

Prijavnicu možete preuzeti ovdje i zatim ju poslati na [email protected] do 7. studenog, a u sklopu prijave potrebno je priložiti video ili audio snimku izvedbe jedne obrade ili autorske skladbe. Dopušteni su svi žanrovi, a naglasak je na rocku, popu, punku, funku i grunge glazbenom izričaju.

Djelatnici Centra za kulturu i informacije Maksimir u roku od 15 dana odabrat će bendove koji će sudjelovati na natjecanju, a pjesma koju će bendovi izvesti ne mora biti ista kao u prijavi, no mora trajati do pet minuta. Natjecatelji će imati osiguranu garderobu, drum set, mikrofone, stalke, pojačala te tehničku podršku, dok svatko donosi svoje instrumente. Natjecanje financira Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.