Pretraga

[Žene u STEM-u] Nagrađujemo inspirativne priče učenica i studentica: Evo kako se prijaviti

A- A+

Kako je to biti žena u STEM-u? Video konferencija portala srednja.hr koju organiziramo ususret Danu žena i djevojaka u znanosti bavit će se upravo tim pitanjem. U sklopu projekta organiziramo i natječaj kojim tražimo inspirativne priče učenica i studentica. Tri najbolje ćemo i nagraditi, a prijave su otvorene do 8. veljače u 23:59h.

žene u stem-u

Nagrađujemo inspirativne priče učenica i studentica | Foto: srednja.hr

Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti obilježava se 11. veljače svake godine. Dan je to kada ističemo znanstvena postignuća za koja su zaslužne znanstvenice i slavimo njihove uspjehe. Razloga za slavlje imamo, jer žena u znanosti je sve više.

Studentice, primjerice, prednjače po broju u gotovo svim područjima i razinama studija. Imamo više diplomantica i doktorandica nego diplomanata i doktora, osim na studijima unutar tehničkih područja. Tu spadaju studiji poput računarstva, građevinarstva ili strojarstva. Stoga, povodom Dana žena u znanosti, odlučili smo doznati kako je to biti djevojka u STEM-u.

Ususret Danu žena i djevojaka u znanosti organiziramo video konferenciju koja će ugostiti znanstvenice i STEM stručnjakinje. Naše gošće govorit će o svojem obrazovanju, karijeri i uspjesima. Konferencija će se održati 10. veljače, a moći ćete ju pratiti uživo na našem YouTube kanalu.

Izdvojeni članak
žene u stem-u

Kako je biti žena u STEM-u? Krećemo s projektom posvećenim ovoj temi

Pošaljite nam svoju priču i osvojite nagrade

Uz konferenciju, organiziramo i nagradni natječaj kojim ćemo nagraditi inspirativne priče budućih STEM stručnjakinja, današnjih učenica i studentica. Tražimo priče koje će inspirirati druge djevojke da slijede svoje snove, ali i koje će im pokazati da nisu same u suočavanju s preprekama na koje su naišle.

Najinspirativnije priče ćemo objaviti i nagraditi vrijednim nagradama koje je osigurao Huawei. Kako biste se prijavile na natječaj, svoju osobnu priču nam pošaljite u formi kratkog pisma. U njemu nam napišite sve što želite o sebi, svojim interesima i obrazovanju.

Kada je počeo vaš interes za STEM i što ga je probudilo? Jeste li imali nekoga tko vas je inspirirao ili poticao? Jeste li naišle na neke prepreke i kako ste ih svladale? Koji dio vašeg područja interesa vam je posebno zanimljiv i zašto? Koji su vaši ciljevi za budućnost? Zašto volite biti djevojka u STEM-u i što biste poručile drugim djevojkama koje dijele vaše interese? Ova pitanja mogu vam poslužiti kao orijentir u pisanju vaše priče.

Kako se prijaviti?

Na natječaj se prijavite ispunjavanjem obrasca koji je dostupan putem ove poveznice. Prijave su otvorene do 8. veljače u 23:59h. Dobitnice ćemo proglasiti na video konferenciji Žene u STEM-u, 10. veljače.

1. nagrada: Huawei nova 10 Pro mobitel u vrijednosti od 749€

2. nagrada: Huawei Watch GT 3 SE pametni sat u vrijednosti od 199€

3. nagrada: Huawei FreeBuds 5i bežične slušalice koje će tek doći na hrvatsko tržište, u vrijednosti oko 90€


Projekt Žene u STEM-u organizira portal srednja.hr. Partneri projekta u Syntio, KONČAR, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), Huawei i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Više o projektu možete pročitati ovdje. U sklopu projekta organiziramo video konferenciju koju ćete moći pratiti uživo, 10. veljače, na našem YouTube kanalu i natječaj za učenice i studentice kojim dijelimo vrijedne nagrade, a prijaviti se možete ovdje