Pretraga

Nagrađuju se inspirativne STEM priče učenica i studentica: Evo kako se prijaviti

A- A+

Traže se inspirativne priče djevojaka iz STEM područja znanosti, a tri najbolje osvojit će mobitel, pametni sat i bežične slušalice. Riječ je o natječaju kojeg, ususret Međunarodnom danu žena i djevojaka u znanosti, organizira portal srednja.hr. Prijave su otvorene do 8. veljače u 23:59h.

žene u stem-u

Nagrađujemo inspirativne priče učenica i studentica | Foto: srednja.hr

Djevojke s interesom za STEM, napišite svoju priču i prijavite se na natječaj u sklopu projekta Žene u STEM-u. Vaša priča mogla bi inspirirati druge djevojke koje dijele vaše interese, a pri tome možete osvojiti mobitel i druge vrijedne nagrade!

Na natječaj se mogu prijaviti učenice s interesom za prirodne predmete i znanost, ali i studentice usmjerene prema STEM-u. Za prijavu je potrebno napisati osobnu priču u formi kratkog pisma.

Ispričajte kako i kada je počeo vaš interes za STEM, koji dio znanosti vam je posebno zanimljiv i koji su vaši ciljevi za budućnost. Ako ste na svom putu naišle na neke prepreke, slobodno pišite i o njima, a ispričajte kako ste ih nadišle.

Kako se prijaviti?

Tri najbolje priče bit će objavljene na portalu srednja.hr i nagrađene vrijednim nagradama:

1. nagrada: Huawei nova 10 Pro mobitel u vrijednosti od 749€

2. nagrada: Huawei Watch GT 3 SE pametni sat u vrijednosti od 199€

3. nagrada: Huawei FreeBuds 5i bežične slušalice koje će tek doći na hrvatsko tržište, u vrijednosti oko 90€

Prijavite se na natječaj i iskoristite priliku da drugim djevojkama postanete uzor. Tko zna, možda baš vaša priča inspirira nekoga da slijedi svoje snove! Više o natječaju pročitajte ovdje. Svoju priču pošaljite do 8. veljače u 23:59h putem obrasca kojeg možete pronaći ovdje.

Izdvojeni članak
žene u stem-u

[Žene u STEM-u] Nagrađujemo inspirativne priče učenica i studentica: Evo kako se prijaviti

Proglašenje dobitnika na video konferenciji 10. veljače

Dobitnice nagradnog natječaja bit će proglašene na video konferenciji koju portal srednja.hr organizira ususret Međunarodnom danu žena i djevojaka u znanosti. Konferencija Žene u STEM-u će se održati 10. veljače, a bit će ju moguće pratiti na YouTube kanalu portala srednja.hr.

Gošće konferencije su Petra Pejić, robotičarka i promotorica znanosti s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) iz Osijeka; Danijela Bursać Kovačević, jedna od najcitiranijih hrvatskih znanstvenica i izvanredna profesorica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu; Marija Mandić, istraživačica iz KONČARA i studentica druge godine doktorskog studija na FER-u; Mia Tadić, magistru računarstva i matematike (PMF Zagreb) i Ivona Lipovac, magistar inženjer računarstva (FER) iz tvrtke Syntio; Andrea Čović Vidović iz Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Više o konferenciji pročitajte ovdje.


Projekt Žene u STEM-u organizira portal srednja.hr. Partneri projekta u Syntio, KONČAR, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), Huawei i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Više o projektu možete pročitati ovdje. U sklopu projekta organiziramo video konferenciju koju ćete moći pratiti uživo, 10. veljače, na našem YouTube kanalu i natječaj za učenice i studentice kojim dijelimo vrijedne nagrade, a prijaviti se možete ovdje