Pretraga

Dominacija TVZ-a u Rocket League-u nastavlja se i u trećoj sezoni Student Esports Tournamenta!

A- A+

Nakon što su popustili u prvom esport naslovu turnira, League of Legends-u, TVZ se vratio na velika vrata uvjerljivo osvajajući titulu najboljih Rocket League igrača S lige treće sezone SET-a.

Druga faza Student Esports Tournamenta (SET-a) završila je napetim finalima S i A lige, u kojima su pobjede odnijele ekipe Tehničkog Veleučilišta Zagreb (TVZ) i Veleučilišta u Bjelovaru (VUB). 

Veleučilište u Bjelovaru po prvi se puta uključuje na SET u trećoj sezoni, a već su pokazali svoje umijeće zauzimanjem prvog mjesta ljestvice A lige nakon prva dva odigrana esport naslova. Kao što je fanovima SET-a poznato, ako VUB na kraju sezone završi u top 2 tima A lige, iduće sezone prelaze u S ligu u kojoj će imati prilike sukobiti se direktno s pobjednicima S lige, TVZ-om. 

Osim proglašenja pobjednika discipline, u svakoj ligi, S i A, su dodijeljene Mikronis MVP nagrade. Za najboljeg Rocket League igrača A lige proglašen je Igor Lukaš, online nadimka The Exile. U nikad jačoj S ligi, za najboljeg igrača “rakete” proglašen je Alen Tucman s TVZa koji se skriva iza nadimka Darber. Darber je član TVZovog tima već 3. sezonu za redom i radi se o najtrofejnijem igraču SETa ikad. Mikronis svakog MVPa nagrađuje s poklon bonovima u vrijednosti od 700 kn. Taman na vrijeme za Black Friday!

Niz bogatih nagrada igrača SETa u Rocket League fazi natjecanja završavamo s Logitech Best Moments nagradom. Ovdje je Darber još jednom pokazao zašto nosi titulu najboljeg RL igrača SET-a. Svojim predivnim solo pogotkom zaradio je titulu najboljeg momenta discipline i osvojio odličan Logitech F710 kontroler!

U pauzama ovih napetih mečeva Rocket League-a (RL-a), organizatori SET-a, Good Game Global, imali su prilike ugostiti jednog od vjernih partnera SET-a od prve sezone, Raw Fury. U studiju im se pridružio Tomislav Gojević, voditelj studija Fury Studios u Zagrebu i podijelio s nama ideju iza Raw Fury Studios. 

Raw Fury je uvijek imao nekakve development studije s kojima je surađivao, a mislim da nisu baš bili najzadovoljniji s kvalitetom toga tako da su odlučili napraviti svoj studio kojem će se stvarno posvetiti i napraviti najbolje što može za njih.

Fury studios je development studio koji se bavi razvojem vlastitih igara poput Kingdoma, a svi gledatelji SET-a za vrijeme streama imaju prilike osvojiti kod upravo za tu igru.

S obzirom na to da su gledatelji SET-a primarno studenti i zaljubljenici u esport, na pitanje o savjetu za zapošljavanjem u gaming industriji Tomislav nadodaje:

“Ne tražimo puno iskustva i znanja, mislim što više to bolje naravno, ali recimo nama je većina igara u Unity engine-u tako da ako se bave time već neko vrijeme to je ogroman plus. Tražimo Unreal ljude, za što ljudi inače nisu zainteresirani, ali ako bi bilo studenata koji su zainteresirani za Unreal pa nešto već radili na faksu da ih možemo dodatno uvesti, to bi bilo idealno.”

Na posljednjem streamu discipline izvučeni su parovi za idući esport naslov na rasporedu SET-a, Counter Strike: Global Offensive, poznat i pod kraticom CS:GO. Ova igra jedna je od najpoznatijih ‘pucačina’ i uključuje dva tima po 5 igrača koji se, ovisno o strani na kojoj igraju, trude ostvariti svoj cilj kroz eliminaciju protivničkog tima.

Rosteri ovosezonskih CS:GO momčadi najavljuju napetu i neizvjesnu borbu, a to znači da nas čeka 5 vrlo uzbudljivih CS:GO streamova!

Streamovi počinju 24.11. u 18 sati, a pratiti ih možete na službenom Twitch kanalu SET-a. Informacije o rasporedu možete vidjeti na službenom webu natjecanja, dok sve ostale novosti ovog studentskog esport turnira možete vidjeti na SET-ovim Instagram i Twitter profilima. Dok čekate prvi stream, svakako pogledajte kompilaciju najboljih trenutaka Rocket League discipline na SET YouTube kanalu!