Pretraga

Kakav potez: Studenti u jednom tjednu prikupili 9.000 eura za pomoć drugima

A- A+

Na pulskom je Sveučilištu u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 21. – 30 travnja 2024. godine održan 2. humanitarni studentski tjedan. Cilj je bio prikupiti sredstva za humanitarne udruge koje djeluju na području grada Pule i Istarske županije.

Pulski su studenti na ukupno osam događaja prikupljali sredstva za Dječji dom Ruža Petrović, Društvo multiple skleroze Istre, Sigurnu kuću Istre, Udrugu Institut Pula koja se bavi osoba bez doma i Udrugu za zaštitu životinja Ruka-šapi. U sklopu tjedna organizirani su Sveučilišni sportski turnir u nekoliko sportova, plesna škola s Fabrisom Radinom, kviz znanja s Krešimirom Sučevićem Međeralom, popularnim Krešom iz Potjere, Stand-up show s Vlatkom Štamparom. Također, studentski radio X-ica održala je svoju live emisiju na Studentskom trgu, a u suradnj s kinom Valli Zbor je organizirao i movie-night.

Održala se i večer društvenih igara u suradnji s Udrugom Zaigrana koza, a finale tjedna je bio 3. humanitarni studentski bal koji se održao na Kaštelu u Puli, u prostorima Povijesnog i pomorskog muzeja Istre. Na svim navedenim događajima studenti su putem donacija podržali rad navedenih humanitarnih udruga i organizacija, a za sada je prikupljeno preko 9.000 € donacija. Druga je ovo godina navedene manifestacije koju je podržalo Sveučilište i Studentski centar u Puli, ali i Grad Pula te Turistička zajednica grada Pule. zu naših volontera kroz sve dane Studentskog tjedna.