Pretraga

Posjetili smo menzu u Puli: Ovdje možete pojesti pizzu za 80 centi

Redakcijski posjet Puli ovog nas je puta odveo u jedini studentski restoran koji možete naći u tom gradu. Probali smo tjesteninu s mesnim okruglicama i miješanu salatu, a iako je bila fina, svoj smo pohod dalje nastavili u obližnjoj studentskoj pizzeriji. Sve smo, naravno, platili karticom, a posebno su nas iznenadile cijene.

Posjetili smo pulsku menzu | Foto: srednja.hr

Redakcija portala srednja.hr ovog je puta posjetila Pulu, a uz brojne reportaže iz škola i fakulteta, donosimo i recenziju jedinog studentskog restorana u ovom gradu. Nalazi se u sklopu moderno uređenog sveučilišnog kampusa, a pulski studenti, osim klasičnog restorana, mogu jesti i u pizzeriji ili ‘kužinici’. Odmah preko puta nalazi se i studentski dom pa ako tamo stanujete, u menzu doslovno možete ‘u papučama’.

Prostor je stvarno ugodan

Prostor pulskog studentskog doma je novoobnovljen, baš kao i restoran. Čim smo ušli, shvatili smo da je prostor restorana takav da bi nakon jela mogli tamo ostati, sjediti i raditi nešto za faks. U restoranu svira i glazba, što je doprinijelo cijelom iskustvu, a nama koji smo navikli na zagrebačke menze je već to bila znanstvena fantastika.

U menzi nude i hranu za van, a možete je ponijeti u posebnim posudicama koje nude po simboličnim cijenama, no mi smo se odlučili za puni paket iskustva i sjeli za stol. Uzeli smo juhu, tjesteninu s umaku s ćuftama i miješanu salatu, budući da u tom trenutku nije bilo puno izbora. Svejedno je bilo dosta ukusno, a miješana salata bila je jako dobro začinjena. Platili smo, naravno, karticom, za što se nadamo da je već standard u svim menzama, a dva ručka s nezaobilaznim sokićima izašla su nas 2,24 eura.

Izdvojeni članak

Bili smo u menzi u kojoj se naručuje na aparatu kao u McDonald’su i plaća karticom: Ovo su naši dojmovi

Možete pojesti cijelu pizzu za samo 80 centi

Dan poslije, kad smo opet ogladnili, došli smo isprobati i pizze u pizzeriji koja se nalazi na katu restorana. Uzeli smo slavonsku i capricciosu, odnosno miješanu pizzu. U ponudi imaju samo jednu veličinu, a iako je nismo mjerili, ‘odokativno’ je to bila veličina klasične male pizze. Posebno nam je bilo simpatično što vas tete u menzi prozivaju imenom preko mikrofona kad vam je pizza gotova.

Pizze su bile jako tanke, no za cijenu od 80 centi po komadu velike, ukusne i zasitne. Dodatan plus je što ne mislimo da je to bila klasična smrznuta pizza, već je ispečena u tom trenutku. Račun nismo fotografirali pa nam za cijenu – vjerujte na riječ.

Sve u svemu, iz pulske smo menze izašli sretni i siti, a kako nam je bilo pogledajte u videu ispod.