Pretraga

Održan prvi Dan karijera na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu

A- A+

Prvi Dan karijera Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu (KTF) održan je u utorak 4. lipnja 2024. u velikom amfiteatru zgrade Fakulteta. Predstavnici tvrtki, od kojih su mnogi bivši studenti KTF-a, opisali su svoje poslovanje, pružili im važne i zanimljive informacije o načinima i mogućnostima zapošljavanja, poslovima koje mogu raditi po završetku studija, mogućnostima napredovanja u karijeri te im kroz osobne kontakte prenijeli vlastita iskustva.

Foto: KTF Split

Studentima KTF-a predstavilo se ukupno 17 tvrtki i institucija s kojima Fakultet ima uspješnu dugogodišnju suradnju i to: AD Plastik d.d., Aluflexpack Novi d.o.o., Bobis d.o.o., Capax d.o.o., Cekom 3LJ, Cemex Hrvatska d.d., Čistoća d.o.o. Split, Fornix d.o.o., Grupa Pivac, Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije, Meliori Polymer Engineering d.o.o., Petason d.o.o., Studentski centar Split, Tommy d.o.o., Violeta d.o.o. te Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i Prirodoslovna škola Split.

U prvom dijelu Dana karijera predstavnici tvrtki i institucija prikazali su svoje poslovanje te istaknuli na kojim poslovima se zapošljavaju studenti koji završavaju studije KTF-a. Studenti su na taj način dobili bolji uvid u izuzetno širok spektar mogućnosti i poslova koje mogu obavljati nakon završetka studija na KTF-u, a koji uključuju prvenstveno rad u proizvodnji, istraživanju i razvoju, laboratoriju te sustavu osiguravanja kvalitete. Studenti su mogli čuti vrijedne savjete i iskustva predstavnika tvrtki vezano za prvo zapošljavanje, kontinuirano usavršavanje i cjeloživotno učenje, posebno onih koji su završili studij na KTF-u.

U drugom dijelu Dana karijera studenti su imali priliku izravno kontaktirati svoje potencijalne buduće poslodavce te dobiti povratne informacije korisne za zapošljavanje i razvoj svojih karijera. Svim sudionicima veliko hvala na sudjelovanju, a dio atmosfere s 1. Dana karijera KTF-a možete vidjeti u galeriji dostupnoj na poveznici.