Pretraga

Prva privatna srednja škola u Hrvatskoj proslavila je 30. obljetnicu postojanja

A- A+

Prva privatna gimnazija proslavila je 30. obljetnicu škole, znanja i uspjeha uz 25 generacija bivših učenika i njihovih roditelja te dragih uzvanika. Velika dvorana kina CineStar Branimir Mingle Malla bila je premala za svakog PPG-ovca ili prijatelja ove male škole za velika znanja.

Foto: Prva privatna gimnazija

– Naša 30. obljetnica održala se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. PPG-ovci su ponosno pokazali razvoj i napredak škole kroz godine skečevima i predstavom, a naš dragi bivši učenik, akademski snimatelj Tomislav Sutlar, snimio je dokumentarni film u kojem smo uživali. Svih su se posebno dojmile čestitke bivših učenika, roditelja, suradnika i uglednika – prijatelja škole, a posebno film koji je prikazao 30 godina rada Prve privatne gimnazije kao opće i jezične gimnazije. Za kraj, školski bend počastio nas je svojim nastupom. Slavili smo dugo u noć, otkrila je ravnateljica Prve privatne gimnazije Maja Breitenfeld.

Prva privatna gimnazija prva je privatna srednja škola u Republici Hrvatskoj, stoga je o ovaj jubilej ujedno i potvrda i priznanje privatnom školstvu u našoj zemlji. Generacije bivših učenika i roditelja prisjetile su se brojnih anegdota, lijepih putovanja i druženja tijekom godina. Okupljenima se obratila pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Ive Milardović Štimac, koja je u ime gradonačelnika održala jako lijepi govor.

-Bilo je dirljivo vidjeti toliko poznatih i dragih lica: sadašnjih učenika i njihovih roditelja, generacije bivših učenika i roditelja te nekadašnje kolege. Sa svima vama naša je škola rasla i napredovala – naravno da smo zajedno proslavili naš veliki uspjeh. Veselimo se novim generacijama učenika i novim uspjesima! – zaključila je ravnateljica Breitenfeld.

Kako je bilo na proslavi 30. rođendana prve privatne srednje škole u Hrvatskoj, pogledajte u fotogaleriji u nastavku.