Pretraga

Studenti završne godine diplomskih studija KTF-a i ove godine na višednevnom stručnom putovanju

A- A+

Studenti završnih godina svih sveučilišnih diplomskih studija Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu (KTF) i ove su godine posjetili velikih broj tvrtki, laboratorija i instituta na području RH, a čija je aktivnost usko povezana sa studijskim programima KTF-a. Ovom aktivnošću studenti stječu vrijedna dodatna iskustva, bolje se informiraju o mogućnostima i načinima zapošljavanja što im je od posebne važnosti budući će se vrlo brzo naći na tržištu rada.

Foto: KTF

Sukladno višegodišnjoj tradiciji, studenti završnih godina svih diplomskih studija Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu (diplomski studij Kemijska tehnologija, smjer Materijali i smjer Zaštita okoliša; diplomski studij Kemija, smjer Organska kemija i biokemija te diplomski studij Prehrambena tehnologija) i ove godine su sudjelovali u višednevnom stručnom putovanju u periodu 20. – 24. svibnja 2024.

Studenti KTF-a posjetili su 11 proizvodnih tvrtki i to: Impol TLM d.o.o. (Šibenik), Aluflexpack Novi d.o.o. (Drniš), Vetropack Straža d.d. (Hum na Sutli), DW Reusables Hum d.d. (Hum na Sutli), Knauf Krapina d.o.o. (Pristava Krapinska), Žitoproizvod d.d. (Karlovac), INA Rafinerija Nafte Rijeka (Kostrena), Zagrebačke otpadne vode d.o.o. (Zagreb), Badel 1862 d.d. (Zagreb), Zvijezda Plus d.o.o. (Zagreb), Plastform d.o.o. (Sesvete) te Institut Ruđer Bošković (Zagreb) i BIOCentar (Zagreb).

Posjet ovako širokom spektru proizvodnih pogona i tehnologija, laboratorija i instituta najbolji je pokazatelj potencijala zapošljavanja i razvoja karijera koje se otvaraju završetkom studija KTF-a. Pored uvida u cjelokupni proces proizvodnje i aktivnosti domaćina, studenti su saznali puno i o uspostavi i zadovoljavanju sustava kvalitete kao i sustavu zaštite okoliša, a dobili su i snažan poticaj i poziv da se prijavljuju na otvorene natječaje. Ovim putem se zahvaljujemo svim tvrtkama i institucijama koje smo posjetili, kao i sponzorima ovogodišnjeg stručnog putovanja. Detaljnije o ovogodišnjem stručnom putovanju studenata KTF-a možete vidjeti u prezentaciji dostupnoj na poveznici.