Pretraga

Učenike i učiteljice zagrebačke škole na terenskoj nastavi izboli stršljeni, jedno dijete je završilo u bolnici

A- A+

Učenike i dvije učiteljice iz Osnovne škole Kustošija na terenskoj su nastavi na Medvedgradu izboli stršljeni. Nakon ovog nemilog događaja vratili su se u školu, a jedan od učenika, koji je alergičan, završio je u bolnici.

Foto: Unsplash

Zbog visokih temperatura i dugog sušnog razdoblja došlo je do povećanog razmnožavanja stršljena, a na Medvednici je prijavljeno nekoliko lokacija na kojima vlada njihova najezda. Upravo su se na Medvedgrad na terensku nastavu uputili učenici OŠ Kustošija, a kako doznaje 24sata.hr, učenike i dvije učiteljice stršljeni su izboli. Nakon te nezgode terenska nastava je prekinuta i vratili su se u školu.

Izdvojeni članak

Stršljeni tijekom izleta napali učenike i profesora, spašavali ih vatrogasci i HGSS

Jedan od učenika je alergičan, zbog čega je prevezen bolnicu na Sv. Duh, a kasnije je prebačen na Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Iz škole je za 24sata.hr potvrdili su da je učenik stavljen na infuziju te je dobro.

Portal navodi i da je riječ o 12-godišnjaku koji je zadobio više uboda i imao je lokalnu reakciju na mjestu uboda, bez smetnji disanja ili gutanja i drugih tegoba. U dobrom je stanju, ali će u bolnici ostati na promatranju.

Podsjetimo, sličan slučaj dogodio se u rujnu prošle godine, kada su na terenskoj nastavi stršljeni napali učenike Osnovne škole Antuna Kanižlića iz Požege, a u pomoć su im priskočili vatrogasti i HGSS-ovci.