Pretraga

Učenici pitanjima ‘izrešetali’ gradonačelnika i bivšeg ravnatelja: ‘Teže mi je s vama nego s vijećnicima’

A- A+

Da su i oni najmlađi jako dobro svjesni onoga što ‘ne štima’ u njihovoj lokalnoj zajednici, pokazuje primjer iz Karlovca. Učenici trećih razreda Osnovne škole Dubovac dobili su priliku kroz terensku nastavu pitati gradonačelnika sve što ih zanima o njihovoj sredini i funkcioniranju lokalne uprave, a on se našalio da mu je teže s njima nego gradskim vijećnicima.

karlovac_priroda i društvo

Trećaši iz Karlovca imali su priliku ‘rešetati’ gradonačelnika pitanjima | Foto: Grad Karlovac

Stotinjak učenika četiriju trećih razreda Osnovne škole Dubovac sudjelovalo je na zanimljivom satu Prirode i društva u sklopu terenske nastave. S ciljem da upoznaju i istraže grad, doznaju kako funkcionira lokalna zajednica i što bi trebao raditi gradonačelnik, stigli su Veliku gradsku vijećnicu, priopćeno je iz Grada Karlovca. Ondje ih je dočekao gradonačelnik Damir Mandić (HDZ), inače i bivši ravnatelj Gimnazije Karlovac.  Pa su učenici dobili priliku ‘izrešetati’ ga pitanjima, a to su iskoristili.

– Kad će završiti ovi radovi, kad će biti gotov Edison, zašto ne čiste ‘kod jablanova’?, Koliko puta u danu se javite na telefon, je li teško biti gradonačelnik, kad će biti toplice u Karlovcu, što ako ste bolesni, kad ste rođeni, zašto nema više skakaonica na Korani, čemu služi to zvono – dio je onoga što su učenici četiriju trećih razreda OŠ Dubovac pitali gradonačelnika Damir Mandića, piše u priopćenju Grada.

Izdvojeni članak
učenik piše u bilježnicu u razredu

Zagrebački učenici dobili građanski odgoj, Gong upozorava: ‘Nužno ga je osigurati na razini Hrvatske’

Gradonačelnik im je odgovarao na ta pitanja, a pojasnio im je i ustroj gradske uprave.

Odgovorio je gradonačelnik  Mandić na sva njihova pitanja, pojasnio da gradonačelnik ima zamjenika ili zamjenicu, da će Edison biti gotov do ljeta, a radovi na Aglomeraciji završeni ove, iduće i 2025., da je svaki posao lako obavljati ako ga voliš,  a kada su Vida i prijateljice pročitale pismo koje su u ime škole napisale: ‘Nemamo dječjeg parka ni igrališta, htjeli bismo golove s mrežom, kućice, vrtuljke, ljuljačke, htjeli bismo novije klupe barem u nekim učionicama. Znamo da tražimo puno, ali nadamo se da nam možete ostvariti bar neke želje’, našalio se: ‘Teže mi je s vama nego s gradskim vijećnicima!’, piše u priopćenju Grada.

Navode i da su neki njihovi zahtjevi već riješeni pa je tako ravnateljica  angažirala domara da riješi kvaku na WC-u, a Autotransport je kontaktiran s pitanjem što je s autobusnim stajalištem na Vučjaku.