Pretraga

U đurđevačkoj strukovnoj školi održan dan otvorenih vrata i sajam naziva ‘Struka je pametna odluka’

A- A+

U prostorima Strukovne škole Đurđevac, u suradnji sa Obrtničkom školom Koprivnica i u sklopu Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, održan je Dan otvorenih vrata i sajam poslova pod nazivom ‘Struka je pametna odluka’.

Foto: Strukovna škola Đurđevac

Tijekom ovog događaja učenici su imali priliku sudjelovati u nizu aktivnosti koje im omogućuju uvid u perspektive obrazovanja u Strukovnoj školi Đurđevac. Istaknute aktivnosti uključivale su prezentaciju mogućnosti i postignuća kroz obrazovanje u ovoj ustanovi, kao i stručna predavanja o GIS tehnologiji i njenom utjecaju na svakodnevni život, te primjeni elektroničkih sustava i GIS tehnologije u organizaciji cestovnog prometa.

Sajam poslova je pružio vrijednu priliku učenicima za upoznavanje s poslodavcima, gospodarskim subjektima i tvrtkama te partnerima Strukovne škole Đurđevac koji su prezentirali širok spektar mogućnosti zapošljavanja nakon završetka srednje škole.

Tvrtke koje su učenici mogli susresti na sajmu bile su Bauwerk Group Hrvatska, Avoco d.o.o., Mazars, Rasco d.o.o., Carlsberg Croatia d.o.o. i Wellness & spa centar Coner, a dodatno su se učenicima predstavili i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te Obrtničko učilište POUKA i Branko Novosel sa svojim putujućim Muzejom kućnih računala.

– Sudjelovanje gotovo svih učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola s područja grada Đurđevca i Koprivnice, kao i općina oko ta dva grada, potvrđuje važnost ovakvih događaja u obrazovnom procesu mladih, istaknuo je Branko Pleadin, voditelj stručnog vijeća elektrotehnike i računalstva te koordinator projektnih aktivnosti Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije u Strukovnoj školi Đurđevac.

– Škola kao obrazovna ustanova mora postati partner gospodarstvenicima, kako bi kroz obrazovanje odgovorila izazovima razvoja i unaprjeđenja društva. Strukovna škola Đurđevac trudi se upravo to i postati. Dan otvorenih vrata i sajam poslova je samo jedan korak u postizanju ovog cilja. Izrada odgovarajućih kurikuluma u suradnji s gospodarstvenicima i veleučilištima još je jedan korak koji škole može učiniti fleksibilnijim i prilagodljivijim. U projektu Centra kompetentnosti razvoj novih kurikuluma nam je bila jedna od glavnih aktivnosti, prezentirao je Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac.

Ovaj događaj nije samo pružio učenicima uvid u buduće karijerne staze, već je i ojačao suradnju između Strukovne škole Đurđevac, Obrtničke škole Koprivnica i partnera iz poslovnog svijeta.


Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 3.985.363,44 eura. Sadržaj priopćenja za medije isključiva je odgovornost Strukovne škole Đurđevac.