Pretraga

Držite se ovih savjeta za ljetni make up na +30

A- A+

Tijekom vrućih ljetnih dana što se tiče šminke imate dvije opcije- uopće ne koristiti make up, ili ga prilagoditi vrelom ljetnom vremenu. Iako preporučujemo prvu opciju, za one koje ne pristaje izlaziti na svjetlo dana/noći bez šminke, dajemo nekoliko savjeta.

Iako bi za kožu lica i pore bilo mnogo zdravije ljeti uopće ne koristiti šminku, zato jer se znojimo i više nego obično, te tako zatvaramo pore, mnoge neće na to pristati. Zato ne preostaje ništa drugo nego da prilagodite svoj make up visokim ljetnim temperaturama, kako se on ne bi rastopio na vrućini.

Izdvojeni članak

Nekoliko savjeta za dnevni make up

Najbitnije je zaštititi kožu lica

Kao prvo, trebate zaštititi kožu lica, pa nanesite kremu s odgovarajućim zaštitnim faktorom, kako biste ga zaštitili od štetnog sunčevog utjecaja. Na teške tekuće pudere jednostavno možete zaboraviti, ako ne želite da vam se lice sjaji, što bi još bio i najmanji problem, jer možete očekivati mitesere, te akne koji nastaju zbog začepljenih pora uslijed znojenja i lučenja sebuma. Radije koristite toniranu kremu, a kritična mjesta prekrijte korektorom pa nanesite lagani sloj mineralnog pudera ili pudera u prahu. Ako vam je ipak neophodno prekrivanje koje vam pruža tekući puder, prije njega nanesite make up podlogu tj. primer, koji funkcionira kao barijera između ulja koje luči vaša koža i tekućeg pudera. Pri kupnji primera, potražite onaj koji ne sadrži ulje, baziran na silikonu ili gelu.

Izdvojeni članak

Strašne posljedice: Bolje vam je ne zaboravljati skidati šminku prije spavanja

Manje je više

Što se tiče očiju, znamo koliko je ženama potrebna maskara, pa vam nećemo reći da je totalno zaboravite. Umjesto toga, uzmite vodootpornu, koja će na višim temperaturama ostati postojana. Isto vrijedi i za tuš. Ako baš morate koristiti sjenila za kapke, pronađite ona u prahu svjetlijih nijansi, a dobro bi bilo i da koristite bazu koja će ih zadržati na mjestu.

Jagodice možete naglasiti rumenilom u prahu, umjesto onih kremastih, koji će se lako razmazati ako vam je koža masna. Ako ste već potamnili, rumenilo vam ni ne treba. Možete dodatitek malo bronzera u prahu. Ako ste od onih koji vole tamne ruževe, bolje bi bilo da ih preskočite za vrijeme ljetnih vrućina, a umjesto njih koristite balzame za usne ili sjajila.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap