Pretraga

11 stvari koje moraš znati o Pannonian Challengeu

A- A+

Pannonian Challenge jedan je od najvećih natjecanja ekstremnih sportova u Hrvatskoj, a ove godine se održava od 5. do 9. lipnja u Osijeku. Kao uvertiru u ovo veliko natjecanje do sad su se održale manje manifestacije u Rijeci, Varaždinu i Zagrebu gdje su gledatelji imali priliku vidjeti vratolomije i spektakularne trikove najboljih vozača i skejtera. Donosimo 11 stvari koje moraš znati o Pannonian Challengeu prije nego se uputiš na ovaj najbolji adrenalinski festival!

 1. Ovo je 20. rođendan festivala Pannonian Challenge

Davne 1999. godine održao se prvi Pannonian Challenge, a u zadnjih 8 godina od kad je A1 partner događaj doživljava rast i prepoznatljivost u cijelom svijetu. Festival se istaknuo kao jedan od najvećih ovakvog tipa u Hrvatskoj i regiji te iz godine u godinu privlači sve više gledatelja i poznatih ekstremnih sportaša.

 1. Kategorije natjecanja su BMX, skate, inline i romobil

Pannonian Challenge okuplja najbolje sportaše ekstremnih sportova u kategorijama BMX, skate, inline i romobil. U sve četiri kategorije natjecatelji se moraju iskazati u izvođenju trikova, a dok to rade, gledateljima pružaju nesvakidašnje adrenalinsko iskustvo!

 1. Natjecatelji na ovom natjecanju skupljaju bodove za Olimpijske igre

Festival je uvršten u međunarodna natjecanja C1 kategorije, što znači da sudionici BMX freestyle discipline mogu prikupljati bodove za Olimpijske igre u Tokiju.

 1. Dolaze neka vrlo poznata imena sa scene ekstremnih sportova!

Na natjecanje dolaze velika BMX imena poput prošlogodišnjeg pobjednika Ireka Rizaeva, Jacka Clarka i Declan Brooksa, Marin Ranteš, miljenik osječke publike i trenutni pobjednik svjetskog kupa u BMXu te Logan Martin, svjetski BMX Freestyle prvak i višestruki pobjednik X-Gamesa. Također, tu su i poznata imena s inline scene kao što su Joe Atkinson, Diego Guilloud, Stephane Alfano i Tin Hadžiomerspahić, prošlogodišnji pobjednik u skate kategoriji TImotej Lampe Ignjić i brojni drugi.

 

 1. Glazbeni program festivala je brutalan!

Samo ćemo nabrojati imena, to će reći dovoljno za sebe: Let 3, Hladno pivo, Atheist rap, Bad Copy, Krankšvester,Debeli precjednik, Gužva u 16-ercu, Silente, MAiKA, The Nilz, Sly, Harvo Jay, Of Apes i DJ-evi Omke i Umbo. Zabava zagarantirana!

 1. Za gledatelje je ulaz besplatan!

Ulaz na sva natjecanja kao je potpuno besplatan, dok su ulaznice za koncerte dostupne po pristupačnim cijenama od 30 kuna. Dakle, ovo je odličan način za otvorenje sezone odlazaka na ljetne festivale i super provod za tebe i tvoju ekipu.

 1. Festival se odvija na nekoliko lokacija u Osijeku!

Otvorenje festivala se odvija u galeriji Kazamat u Tvrđi u Osijeku, natjecateljski dio se održava u Skate parku Pannonian blizu osječke plaže Copacabane, a koncerti se održavaju u klubu Vega. Ovo je izvrsna prilika za doživjeti Osijek na potpuno novi način, a ako nisi nikad tamo bio, za bolje upoznavanje ovog predivnog grada.

 1. Osim ekstremnih sportova, odvijaju se i drugačija natjecanja

Osim natjecanja u ekstremnim sportovima, dio festivala je i Original Skillz Jam. Tako ćeš imati priliku prisustvovati battleovima vrsnih plesača B-BOYINGA, Lockinga, Poppinga i Hip-hop Dancea iz cijele regije, ali i vidjeti najbolje grafiti majstore kako stvaraju svoja urbana umjetnička djela!

 1. Natjecatelji se natječu za novčane nagrade iz fonda od čak 100.000 kn

Različito za svaku od kategorija, ali natjecatelji mogu osvojiti vrlo dobre cifre ako pobjede na natjecanju. Zbog toga će gledatelji sigurno svjedočiti napetoj atmosferi i odličnim trikovima!

 1. Osiguran je besplatan kamp za sve posjetitelje!

S obzirom da je potražnja za smještajima u Osijeku u vremenu odvijanja ovog festivala ogromna, organizatori su ove godine osigurali besplatan kamp za sve koji žele doći. Kamp će biti smješten na obali Drave, a uz njega će biti dostupni i toalet i pitka voda. Svi koji se žele prijaviti za mjesto u kampu neka pošalju mail na [email protected]

 1. Svi koji dolaze vlakom imaju popust na povratne karte

Oni koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske ili Slovenije, a putuju vlakom, imaju pravo na popust na povratne karte za HŽ. Sve što trebaš napraviti je prilikom kupnje karte za vlak jest naglasiti da želiš ostvariti Pannonian Challenge popust i dobit ćeš kartu po jeftinijoj cijeni, a kada dođeš na festival moraš tražiti ovjeru karte. Takvu potvrđenu kartu onda pokazuješ na povratku kondukteru, a ukoliko nemaš pečat, nadoplatit ćeš razliku, tj. ostatak do pune cijene karte bez popusta.

Facebook event događaja možeš pronaći ovdje, a za svakodnevnu dozu adrenalina i nabrijavanje na festival zaprati Instagram Pannonian Challengea.

Više o Pannonianu:

Pogledajte kako se promijenio jedan od naših najvećih festivala u proteklih 20 godina

Otvorenje sezone ljetnih festivala počinje u Osijeku: Pogledajte brutalni glazbeni program Pannonian Challengea

Organizatori Pannonian Challengea otkrili nam kako su pretvorili Osijek u centar urbane kulture, a komarce učinili simpatičnima

Volite spotove iz 90-ih? Dođite na Pannonian vidjeti ih uživo