Pretraga

Akcija na Filozofskom: Za izbjeglice skupljaju jakne, kabanice i cipele

A- A+

Prosvjedi i pobune mogli bi uskoro više ne biti jedine stvari s kojima se povezuje zagrebački Filozofski fakultet. Jer, ovih dana studenti, profesori i drugi zaposlenici tog fakulteta krenuli su u akciju prikupljanja kabanica, jakni i cipela za izbjeglice kraj Bihaća. Već prvog dana prikupljanje se pokazalo uspješnom. A kako bi rekla Lidija Bačić, ‘tek je počelo’…

Kutija s nekim od prikupljenih stvari | foto: SZ FFZG-a

Potrebno nam je 2000 komada jakni i kabanici za odrasle te 500 za djecu. Molim vas da donosite samo čiste i nepoderane kabanice kakve biste i sami nosili u slučaju kiše, kaže doc. Đurđica Čilić sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Izdvojeni članak
filozofski fakultet

Vijest koja će obradovati mnogobrojne maturante: Filozofski fakultet u Zagrebu ukinuo je prijemni

Studentski zbor Filozofskog fakulteta krenuo je s njom u veliku akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice. Konkretno, prikupljaju pomoć za ‘ljude koji nezamislivo teškim uvjetima žive u okolici Bihaća u improviziranom izbjegličkom kampu bez struje i tekuće vode’.

– U dogovoru s Crvenim križem iz Bihaća, osim kabanica i nepromočivih šuškavaca, prikupljamo i tople jakne i cipele (brojevi 40-45). Možete ih ostaviti u kutijama ispred KSFF-a, napisali su u pozivu studentima, nastavnicima i drugim zaposlenicima.

Pohvalili su se da su već provog dana prikupili 40-ak kabanica i jakni. A tek su počeli…