Pretraga

Ante Rukavina se upisao u povijest Lige prvaka

A- A+

U jadnoj i jalovoj predstavi hrvatskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka Dinama, jedan igrač zagrebačkih Modrih vjerojatno će se upisati u povijest. Riječ je o napadaču Anti Rukavini, koji je zaradio crveni karton, samo nekoliko sekundi nakon što je ušao u igru. U trenutku ovog neopreznog Rukavinina starta u 71. minuti, već bilo 0-1 za bečku Austriju, a gosti su igrača više iskoristili samo tri minute kasnije i poveli s 0-2. Ovime su šanse za plasman hrvatskog prvaka u Ligu prvaka pred uzvrat svedene na minimum.

Screenshot: You Tube

Unatoč tome što je Dinamo nakon ždrijeba četvrtog pretkola Lige prvaka, proglašen favoritom naspram Austrije iz Beča, gosti su sinoć Modrima u Maksimiru očitali pravu nogometnu lekciju, pobijedivši 0-2. No, poslije svega toga ono što će se pamtiti iz ove utakmice je ekspresni crveni karton koji zaradio Dinamov napadač Ante Rukavina, čime će se vjerojatno upisati u nogometne knjige.

Izdvojeni članak

Gol tehnologija u engleskom Premiershipu položila prvi ispit vjerodostojnosti

Rukavina zapečatio sudbinu Modrih

Naime u 71. minuti Rukavina je zamijenio Duju Čopa, a samo nekoliko sekundi poslije ulaska neopreznim je startom zaradio izravni crveni karton. Rezultat je u tom trenutku bio 0-1, a Modri su već tri minute poslije isključenja, primili i drugi pogodak, čime su im šanse za plasman u najelitnije klupsko natjecanje svedene na minimum.

Rukavinino isključenje zasigurno je jedno od najbrže zarađenih u povijesti Lige prvaka.

Englez ‘najbrži’ u povijesti

Neslavni rekord najbrže isključenog igrača uopće, drži David Pratt. Ovaj napadač engleskog niželigaša Chippenhama u prosincu 2008. je startao na igrača Bashleya Christophera Knowlesa, te nakon samo tri sekunde zaradio crveni karton.