Pretraga

Iskompleksirani trener Dinama bezobrazno napao Sveučilište i intelektualce

A- A+

Život nije u školi, važno je dobro se snaći. Najbolji primjer ove potpuno pogrešne životne filozofije našeg podneblja je trener Dinama pod istragom Zoran Mamić. Čovjek koji je nekoliko ljetnih dana proveo u Remetincu u svojem životopisu ne spominje koju je osnovnu i srednju školu završio, ako i uopće jest, ali svejedno se nakon ulaska Dinama u Ligu prvaka drznuo napasti Sveučilište u Zagrebu.

Spin doktori iz Dinama rade svoj posao na Facebooku

Nakon utakmice protiv albanskog prvaka koji je Dinamo okončao s rezultatom 4:1 Zoran Mamić, brat nasilnog i nekulturnog izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka, pronašao je pravi trenutak za povući paralelu između Dinama i Sveučilišta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Dinamovi studenti:’Čudesan je osjećaj zaigrati pred krcatom dvoranom’

‘Nek nam ne prodaju maglu s pameću i intelektualizmom’

– Nisam ljutit ni razočaran, ali kad smo zabili gol u Albaniji, jedan naš reporter kaže: ‘Senzacionalna vijest: Dinamo je poveo!’ A Portugalac urla od ljepote gola. To trebamo, emociju, a kod nas je sve ubij, zgazi, omalovaži… Mi smo zgadili hrvatsku ligu, a pogledajte reprezentaciju, Dinamo, Rijeku, nadam se da će i Hajduk prekosutra uspjeti. Naše sveučilište nije među 500 najboljih, a mi smo među 32 u Europi, reprezentacija među deset, a sport predstavljaju kao problem broj 1. Neka ne prodaju maglu s pameću i intelektualizmom nego se ugledaju na sport! Ljutit sam na sebe zbog te gorčine, ali valjda je takav period…, rekao je Zoran Mamić, a prenosi telegram.hr.

Nismo sigurni na što je točno čovjek koji na službenim stranicama kluba niti na drugim dostupnim mjestima ne ističe kakve škole je završio. Možda o tome kako se drugi trebaju ugledati na porezne malverzacije ili o tome kako jedna moćna obitelj može udaljiti cijelu hordu navijača od kluba radi osobne koristi, radi čega su i završili ovo ljeto u zatvoru.

Izdvojeni članak

Dečki iz NK Grobničan napravili parodiju na Dinamovo skupljanje navijača

Dinama od grada zaradi 20 milijuna kn, a u obrazovanje ulažemo najmanje u Europi

Prije izjave su mu možda napamet pale malverzacije prilikom posudbe i transfere igrača između Lokomotive i Dinama ili potpisivanja lihvarskih ugovora u slučaju Eduardo, ali i s drugim igračima od kojih se najviše spominje Luka Modrić koji je o tome i svjedočio.

Vjerojatno je trener Dinama, imenovan na poziciju preko brata Zdravka, zaboravio da grad Zagreb izdvaja godišnje 20 milijuna kuna za Dinamo, dok smo jedna od dvije najgore zemlje u EU prema izdvajanjima za obrazovanje. Stvarno ne znamo na što je veliki intelektualac i sportski trener mislio, ali ipak smo pronašli jedan njegov doticaj sa školom, a priča uključuje i nezaobilaznog brata Zdravka.

Izdvojeni članak

[Video] Na norijadi u Zagrebu tisuće maturanata u glas pjevalo Dinamovu himnu

Zoran je spavao u garderobi škole dok je Zdravko poslovao

– Zorana sam u to vrijeme vodio sa sobom u školu. Završavao sam u prvoj generaciji MIOC. Ta škola je bila nova i imala je spektakularnu garderobu, a kad je Zoki imao 6-7 godina ja sam taman bio maturant. Stipe Šuvar je reformirao srednjoškolsko obrazovanje i kad sam shvatio da više ne mogu pasti razred, počeo sam sve više izbivati s nastave. Platio bih mojim prijateljima da mi čuvaju brata, pa sam tako Zokija dovodio sa sobom u školu, a on bi na dva-tri kaputa spavao u garderobi, dok bih ja obavljao poslove… 24express: Kakve poslove? Imao sam uvijek uz sebe kožnatu aktovku i u njoj u svakom trenutku nekoliko desetaka kvarcnih satova i upaljača i po 15-20 tisuća tadašnjih njemačkih maraka. Kupovna moć je bila velika, a takvi satovi i upaljači bili su totalno ludilo, pravi hit. Nisam ih mogao toliko nabaviti kolika je bila potražnja, piše express.hr.

GNK Dinamo je odličan primjer robovlasničkog odnosa našeg društva prema mladima. U slučaju da želite igrati u ovom najpopularnijem zagrebačkom klubu morate potpisati ugovor s obitelji Mamić o izdvajanju postotka plaće do kraja života. Kada postanete mlađi punoljetnik s vama se trguje po europskim tržištima za milijune, a dio zarade opet odlazi obitelji Mamić, dok manji dio ide igraču ili klubu. Ipak, prema mišljenju Zorana Mamića, kompleksaša koji se u životu nije približio fakultetu, osim preko bivšeg dekana ekonomije Tipurića koji vodi projekt privatizacije kluba, Dinamo je primjer na koji bi se Sveučilište trebalo ugledati.

*Komentar je stav autora