Pretraga

[Aplikacija tjedna] Ne morate više pamtiti izostanke s predavanja, ova aplikacija to radi za vas

A- A+

Aplikacija jednostavnog naziva Izostanci, namijenjena je svima onima koji često zaboravljaju koliko su puta izostali s pojedinih predavanja, seminara ili vježbi. Moguće ju je besplatno preuzeti na Google Play Storeu.

Foto: Unsplash

Jedna od čari studentskog života, svakako su povremeni izostanci s predavanja, seminara ili vježbi u korist odlaska na piće ili u menzu s kolegama s faksa.

Budući da svaki profesor ima svoja, jedinstvena pravila vezana uz izostanke, ponekad ih je jednostavno teško pratiti, pa se mnogima dogodi da na kraju semestra moraju zamoliti profesora da im za pokoju ‘kavicu’ progleda kroz prste, ne bi li uspjeli pristupiti ispitu.

No, baš kao što postoji aplikacija koja vas podsjeća da, primjerice, pijete vodu, tako postoji aplikacija koja prati vaše izostanke, a koju je napravio diplomirani FER-ovac, Mislav Magerl.

Naime, aplikacija Izostanci vrlo je jednostavna za korištenje. Odmah pri prvom pokretanju, pojavit će se zabavni zaslon s motivima raznih šalica i aparata za kavu, koji će vas vjerojatno potaknuti na pokoji izostanak, no nema veze.

Screenshot: Google Play

Prvo, klikom na ikonu plusa u donjem desnom kutu, potrebno je dodati kolegije te dopušteni broj izostanaka. Kada odlučite otići na kavu, tada kliknite na kolegij te upišite datum izostanka.

Oni će se tada automatski zbrajati, a ako odlučite kliknuti na ikonicu šalice kave pored kolegija, tada će vam se prikazati motivacijske poruke za odlazak na kavu ili na predavanje, ovisno o broju izostanaka.

– Pazi, već si na 66 posto izostanaka! Možda bolje da ovaj put odeš na predavanje, jedna je od motivacijskih poruka.