Pretraga

[Aplikacija tjedna] Ne znate što obući? Pronašli smo aplikaciju koja će vam odabrati idealnu kombinaciju

A- A+

Acloset – AI Outfit Planner besplatna je aplikacija namijenjena za one koji vječito ne znaju što bi obukli. Temelji se na umjetnoj inteligenciji, koja će na osnovu vaših preferencija i ostalih faktora, izabrati idealan outfit. Aplikacija se može preuzeti na Google Play Storeu i Apple App Storeu.

Foto: Unsplash

Odabir idealnog outfita može biti uistinu frustrirajući proces. U obzir se treba uzeti vrijeme, mjesto gdje idete, kako se osjećate i još brdo drugih sitnica koje vam samo mogu oduzeti vrijeme i volju za izlaskom van.

Srećom, tu je aplikacija Acloset, koja zahvaljujući čarima i moći umjetne inteligencije, u tren oka bira outfit idealan za vaš stil oblačenja, budžet te vanjsku temperaturu.

Aplikacija je, inače, dostupna za besplatno preuzimanje u Google Play Storeu i Apple App Storeu te je izrazito jednostavna za korištenje. Pri prvom otvaranju, potrebno je izabrati vaš stil odijevanja te budžet na osnovu kojeg će se predlagati robne marke.

Nakon toga, aplikacija će predložiti neke odjevne predmete i na vama je da odaberete one koji su isti ili najsličniji onima koje posjedujete u ormaru. Ako, primjerice, ne možete naći neki dio odjeće ili pak silno želite u vaš virtualni ormar uključiti onaj bakin kaput kojeg više nema nigdje za kupiti, Acloset nudi mogućnost i fotografiranja vaših odjevnih predmeta.

Screenshot: Acloset/Google Play

Kada ste sve to marljivo prikupili, vrijeme je za slaganje outfita. Klikom na odjeljak ‘Home’, Acloset će automatski predložiti outfite na osnovu vanjske temperature. Ako baš želite napraviti outfit s nekim posebnim odjevnim predmetom, potrebno je otići u ‘Closet’, kliknuti na željeni predmet, potom ‘Outfits’, pa će aplikacija predložiti što uz to najbolje odgovara.

U slučaju da imate, na primjer, divne hlače, ali nemate ništa za obući uz njih, Acloset u odjeljku ‘Shop’ vuče podatke iz raznih popularnih trgovina robom te na osnovu vašeg budžeta predlaže što bi vam uz njih moglo pasati.

Na koncu, tu je i ‘Feed’ odjeljak gdje možete dobiti ideje za outfite, koje zatim možete sami sebi složiti, spremiti i naposljetku iskoristiti kako god vas je volja.