Pretraga

[Aplikacija tjedna] Želite kuhati, a nemate puno namirnica? Ova aplikacija reći će vam što s njima pripremiti

A- A+

SuperCook – Recipe Generator aplikacija je namijenjena onima koji žele nešto skuhati, a imaju samo nekoliko namirnica. Osim na iOS-u i Androidu, ova se aplikacija može koristiti i na računalu, tako da vam gotovo svugdje može biti dostupna.

Foto: Unsplash

Ako tu i tamo imate priliku i volite nešto skuhati, zasigurno vam se barem jednom dogodilo da pronađete savršen recept, ali onda vidite da nemate sve potrebne namirnice.

Upravo u takvim situacijama pomaže aplikacija SuperCook, koja vam na osnovu upisanih namirnica generira moguće recepte, pa više ne morate razbijati glavu razmišljajući što skuhati s onim što imate u hladnjaku.

Izdvojeni članak

[Aplikacija tjedna] Želite poboljšati svoje fotke? Ova aplikacija ima besplatne filtere i mnoge druge značajke

Naime, da bi vam se prikazali mogući recepti, prvo je potrebno otvoriti aplikaciju te upisati namirnice u vašu ‘smočnicu’. Ako ste vješt govornik engleskog, to možete učiniti čak i glasovno, pa si skratiti muke pretraživanjem raznog povrća i svega što imate u vašoj kuhinji.

Screenshot: SuperCook

Nakon što ste odabrali nekoliko namirnica, uključujući i začine, klikom na ‘See Recipes’ prikazat će vam se mogući recepti. Budući da SuperCook spaja preko 11 milijuna recepata s 18.000 web stranica, izbor će, vjerujemo, zadovoljiti čak i one najizbirljivije.

Na stranici s receptima koja se, usput, nalazi pod odjeljkom ‘Menu’ (jelovnik), moguće je i filtrirati prikazani sadržaj. Ako, primjerice, nemate puno vremena, možete jednostavno podesiti da vam se prikažu jela koje možete napraviti u manje od 15 minuta.

Screenshot: SuperCook

Štoviše, SuperCook nudi i mogućnost upisivanja šoping liste, pa vam tako može prikazati i koja bi jela mogli napraviti da kupite celer, svinjetinu, soja sos ili što god već želite. Tako možete dobiti inspiraciju za nova jela, ali i bolje se organizirati prije odlaska u trgovinu.

Sustav prikaza recepata i namirnica radi stvarno dobro te se uistinu nije problem snaći. Jedini je nedostatak to što nema hrvatskog jezika, no ako išta, uz ovu aplikaciju možete provježbati i vaše znanje engleskog.