Pretraga

Baka Prase više nije na tronu: Prestigao ga je dosta kontroverzan youtuber iz Bosne

A- A+

Na tronu regionalnog Youtubea više ne sjedi Baka Prase. S visokih 1.99 milijuna pratitelja prestigao ga je Omčo, kontroverzni youtuber iz Bihaća kojeg su već kritizirali zbog nametanja stereotipa i izmišljanja incidenata.

Foto: Youtube screenshot; Omco

Kontroverzni srpski vloger Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, godinama je bio na tronu regionalnog Youtube influencerstva. No, nakon skandala u kojem je optužen da je slao neprimjerene poruke 14-godišnjoj djevojčici, njegovo se carstvo pomalo počelo rušiti. Premda je daleko od gubitka slave, Baka Prase ipak više nije na prvom mjestu.

Najgledaniji video ima 63 milijuna pregleda

Omer Nadarević poznat pod nadimkom Omčo, rođen 1985. u Bihaću, trenutno broji 1.99 milijuna pratitelja na Youtubeu. Svoj kanal opisuje kao humor na krajiški način, neprikladan za one slabog srca. Pogledali smo nekoliko njegovih videa pa možemo posvjedočiti da ima barem nešto istine u takvom opisu.

U njegovim ga sketchevima, koji su obično temeljeni na prenaglašenim stereotipi o bošnjacima, čije je nacionalnosti i Omčo, često prati i sin. Njegov najgledaniji video “Bosanske seljačine u golfu 2” jedan je takav video. Teško ga je opisati riječima tako da je najbolje da sami pogledate.

Ima drugi kanal, a postao je i meme

Osim glavnog, Omčo ima i drugi Youtube kanal koji se zove FatTV čiji je sadržaj isključivo na engleskom jeziku, a broji visokih 3.78 milijuna pratitelja. U nepune dvije godine uspio je postati toliko popularan, prvenstveno zahvaljujući algoritmu koji favorizira videe u skladu s američkom direktivom o zaštiti privatnosti djece na internetu.

Tom kanalu može zahvaliti i generalnu popularnost. Prošle godine u kolovozu masovno se počeo dijeliti video s FatTV kanala “Joker’s Kitchen – Giant Hamburger”, a sam Omčo postao je meme.

Izmislio da su ga pretukli?

Prema njegovoj Wikitubia stranici, Omčo se Youtube pridružio još 2006. godine pod nadimkom wizi20. Prvi video bio mu je naslovljen “hitna odmoc”, a snimio ga je šest godina prije. Kasnije je napravio account Seherzad koji je vrlo brzo preimenovao u Omčo.

Kako u svojim videima konstantno humor prenosi prenaglašenim stereotipima, Omčo se nerijetko nađe na udaru kritičara. Prije dvije godine, kada je Hrvatska osvojila srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu, Omčo je snimio video o tome kako balkanci navijaju za Hrvatsku. Iako je generalno naišao na odobrenje, neki Srbi smatrali su da ih je prikazao uvredljivo.

Njegov vjerojatno najgori skandal uključuje priču o navodnom premlaćivanju. Prošle godine u rujnu snimio je video “PRETUKLI su me u gradu bez razloga”. Fanovi su mu odmah pružili podršku ni ne sumnjajući u autentičnost videa. Međutim, Youtuber KakoLako, koji je poznat po kritiziranju regionalnih vlogera, objavio je video u kojem je prezentirao dokaze koji navodno upućuju da je cijeli incident izmišljen.

Istaknuo je kako je Omčova videosnimka imala lažni filter, da je parkirao malo dalje od bankomata, da je snimka ubrzana, kao i da su njegove ozljede i rane zapravo lažne. Nakon toga Omčo je taj video pobrisao.

Baka Prase više nije na tronu: Prestigao ga je dosta kontroverzan youtuber iz Bosne
Share via
Copy link
Powered by Social Snap