Pretraga

YouTube uvodi više od trideset promjena: Ove stvari više neće biti iste

A- A+

Kako bi YouTube svojim korisnicima dodatno olakšao korištenje ove aplikacije, uveli su mnoštvo korisnih, ali i zabavnih noviteta. Tih noviteta, što većih, što manjih, bit će oko 30. Oni najvažniji odnose se na kontrolu videa, bolju kontrolu glasnoće, blokiranje obavijesti, pretraživanje po zvuku, moderniji dizajn i slično. 

YouTube na mobitelu i laptopu

YouTube na mobitelu i laptopu | foto: Canva

YouTube je na svojim službenim stranicama objavio kako su, da bi svojim korisnicima olakšali korištenje ove aplikacije, uveli mnoštvo korisnih noviteta. Neki od tih noviteta bit će dostupni već od ovog tjedna, dok ćemo na druge morati malo pričekati. Također, osim na mobitelu, neke od opcija bit će dostupne i na računalima, televizorima i drugim uređajima na kojima možete koristiti YouTube.

Prva novost odnosi se na kontrolu glasnoće i ona je već uvedena. Naime, u postavkama zvuka u aplikaciji možete odabrati opciju ‘stable volume’ koja će vam omogućiti bolju kontrolu zvuka na mobilnim uređajima. Glavna svrha ove opcije je da se smanje drastični skokovi u glasnoći zvukova da bi se poboljšalo iskustvo gledanja (i slušanja) videa. Za one koji sadržaj vole gledati ubrzano, uvedena je opcija kojom možete ubrzati reprodukciju tako što ćete, bilo gdje na videu, pritisnuti prstom i zadržati dok ne dođete do dijela videa koji želite pogledati. Dokle god držite prst na ekranu, brzina reprodukcije bit će udvostručena.

Izdvojeni članak

WhatsApp za nekoliko dana prestaje raditi na pojedinim mobitelima, provjerite je li vaš na listi

Osim kontrole zvuka i brzine reprodukcije, uvedena je i opcija kojom možete blokirati obavijesti dok gledate video kako vas ne bi ometale. Još jedna novost koja je uvedena je You tab, nešto poput knjižnice u kojoj možete pronaći sav sadržaj koji ste ranije gledali, playliste koje ste preslušavali, preuzimanja i slično.

Po uzoru na aplikaciju Shazam, YouTube će, kroz nekoliko tjedana, uvesti i opciju putem koje neku pjesmu možete pronaći tako što ćete snimiti melodiju, pjevušiti ju i slično. Kada se ova opcija pojavi, bit će dostupna samo na Android uređajima.

Kada je riječ o YouTubeu na televizorima, poboljšane su neke opcije koje olakšavaju navigiranje kroz videa te čitanje opisa, komentara i slično za vrijeme trajanja videa, a navode kako to kasnije planiraju napraviti i za YouTube na mobitelima. Također, dizajn samog sučelja je ljepši i moderniji.