Pretraga

Čemu smo se smijali ove godine? Ovo su najpopularniji tipovi memeova u 2021.

A- A+

Pandemiju, visoke studentske troškove i dileme s COVID potvrdama, značajno su olakšavali raznorazni memovi. Iz tog smo se razloga odlučili prisjetiti nekih koji su barem za dlaku učinili 2021. godinu boljom.

Foto: Srednja.hr

Neki kažu da je smijeh lijek, a mi vam potvrđujemo da je to istina! Ova godina mnogima neće ostati u najboljem sjećanju, ponajviše zbog činjenice da pandemija koronavirusa ne jenjava, kao i njene posljedice koje su u krajnjem slučaju dovele i do velikih dilema s COVID potvrdama zbog čega su ispaštali mnogi studenti.

No, kao barem mali tračak nade, u pomoć stižu memovi na društvenim mrežama. Ako išta, loša se godina može puno više ismijavati od one dobre, a to smo već imali priliku vidjeti nekoliko puta. Zahvaljujući tome, odlučili smo se podsjetiti koje su nam memovi obilježili 2021. godinu.

Bernie Sanders

Američki političar i senator iz Vermonta, Bernie Sanders, pojavio se na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena u poprilično toplom outfitu. Budući da je u Washingtonu u siječnju hladno, Sanders je sjedeći prekrižio noge te je u prvi plan stavio svoje rukavice. Nije bilo potrebno dugo da njegova fotografija obiđe svijet i posluži kao inspiracija brojnim internetskim šaljivcima.

The Weeknd Super Bowl

Veliko finale NFL-a, Super Bowl, najveći je sportski događaj u Sjedinjenim Američkim Državama, pa svake godine doseže vrtoglave brojke televizijske gledanosti. Ove je godine na poluvremenu nastupio popularni The Weeknd, koji je publici pružio jedan neobičan nastup, no savršen za izradu memeova.

Ogromni brod koji je blokirao Sueski kanal

Divovski brod pun kontejnera ovoga je ožujka gotovo tjedan dana proveo blokirajući Sueski kanal, najkraći vodeni put između Europe i Azije izrazito važan za transport. Mediji su redovno prenosili izvještaje oslobađanja broda, pa je tako nastalo i nekoliko povijesnih fotografija koje su korisnici interneta, pogađajte, pretvorili u meme.

Anakin i Padme

Ako mislite da je vrijeme memova iz Star Warsa prošlo, grdno se varate. Ova je godina tako bila bogatija za jedan potpuno novi šaljivi format koji proizlazi iz drugog nastavka popularne franšize filmova i serija. Riječ je o sceni gdje Padme upita nešto Anakina, a on ju samo gleda s neobičnim smiješkom.

Foto: Screenshot/Twitter

Vin Diesel i ‘familija’

Brzi i žestoki 9, novi nastavak već izlizane filmske franšize, nije puno pružio gledateljima koji su se iz kinodvorana uglavnom vraćali razočarano. No, ono što je uspio pružiti, su memovi o Dominicu Torettu, odnosno Vinu Dieselu i njegovom nezdravom ‘obiteljskom’ opsesijom.

Foto: Screenshot/Twitter

Squid Game

Netflixova serija Squid Game, stekla je golemu popularnost u vrlo kratko vrijeme. Neki su se žalili da su neke scene previše nasilne i ‘brutalne’, no svi se s jednim možemo složiti – ova korejska serija odlična je podloga za izradu memova. Glavna faca šala upravo je igrač 001, odnosno Oh Yeong-Su.

Dobra i loša strana autobusa

Proteklih tjedana internetom kruži crtež dva čovjeka u autobusu. Jedan je okrenut prema strani planine, pa je tužan, dok drugi sjedi okrenut gledajući predivan pejzaž što ga čini izrazito sretnim. Prema stranici Know Your Meme, originalni je crtež nacrtao brazilski ilustrator Genildo Ronchi još 2013. godine, no pravu je popularnost stekao tek 2021. godine.