Pretraga

Poznati dobitnici Nagrade Ivan Filipović za 2021. godinu: Možda je i vaša nastavnica među njima

A- A+

Konačno su objavljeni dobitnici nagrade Ivan Filipović za 2021. godinu. Nagrade za životno djelo dobile su Ljiljana Klinger, ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca u Zagrebu i Vedrana Spajić-Vrkaš, umirovljena redovita profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Dodijeljeno je 15 godišnjih nagrada za područje predškolskog odgoja i obrazovanja, osnovnog, srednjeg i visokog školstva te za znanstveni i stručni rad.

nastavnica

Foto: D. Kovačević, srednja.hr

Nagrada Ivan Filipović za životno djelo te godišnje nagrade za rad i rezultate za 2021. dodijeljene su djelatnicima u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem i visokom školstvu te za znanstveni i stručni rad.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je popis dobitnika. Sukladno propisima dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo i petnaest godišnjih nagrada za rad i doprinos gore navedenim područjima u našem obrazovnom sustavu.

Nagrada za životno djelo

Za životno djelo Nagradu Ivan Filipović dobile su, u području osnovnog školstva Ljiljana Klinger, ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca u Zagrebu. U području znanstvenog i stručnog rada Vedrana Spajić-Vrkaš, redovita profesorica u mirovini s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Nagrada za predškolski odgoj i obrazovanje

Godišnje nagrade su dobili u području predškolskoga odgoja i obrazovanja Ružica Bjeličić, odgojiteljica iz Dječjeg vrtića Zraka Sunca u Križevcima.

Nagrada za osnovno školstvo

U području osnovnog školstva nagrade su dobili Tihomir Pleša, učitelj razredne nastave iz Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima, Danijela Klajn, učiteljica razredne nastave iz Osnovne škole Rugvica, Jasminka Gerin, učiteljica tehničke kulture i informatike iz Osnovne škole Braća Bobetko u Sisku, Nataša Ilić Agatić, učiteljica hrvatskog i talijanskog jezika u Osnovnoj školi Kaštanjer u Puli te Zdenka Brebrić, pedagoginja iz I. osnovne škole Bjelovar.

Nagrada za srednje školstvo

U području srednjeg školstva nagrađeni su Dalija Milić Kralj, nastavnica stručnih predmeta u Pomorsko-tehničkoj školi u Dubrovniku, Željka Župan Vuksan, nastavnica hrvatskoga jezika iz Gimnazije Sesvete, Natalija Palčić, nastavnica politike i gospodarstva iz Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i IV. gimnazije Marko Marulić u Splitu, Sanda Horvatović, nastavnica psihologije u Zdravstvenoj i veterinarskoj škola dr. Andrije Štampara u Vinkovcima te Željko Milnović, nastavnik strukovnih predmeta u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini.

Nagrada za visoko školstvo

U području visokog školstva nagradu je dobila Bojana Ćulum Ilić, izvanredna profesorica na Filozofskom fakultetu pri Sveučilištu u Rijeci.

Nagrada za znanstveni i stručni rad

U području znanstvenog i stručnog rada nagrađeni su Lahorka Plejić Poje, izvanredna profesorica na Filozofskom fakultetu pri Sveučilištu u Zagrebu, Ana Ćavar, docentica na Filozofskom fakultetu pri Sveučilištu u Zagrebu te, Vedran Bilas, redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva pri Sveučilištu u Zagrebu.


TKO JE BIO IVAN FILIPOVIĆ?

Filipović je bio školski nadzornik, plodan pisac, urednik časopisa, osnivač Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora 1871. godine i Saveza hrvatskih učiteljskih društava 1885. godine, sudionik triju općih učiteljskih skupština. Poznata je njegova misao – Da se deset puta rodim, deset puta bio bih učiteljem.


U dokumentu ispod možete vidjeti obrazloženja za sve dodijeljene nagrade u ciklusu za 2021. godinu. Ako vam se dokument ne prikazuje, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab