Pretraga

Čuvajte se trojanca koji ‘otima’ Facebook profile

A- A+

Microsoft je svoje korisnike upozorio na novi trojanac koji se širi Facebookom i ‘otima’ korisnicima profile. Trenutno virus štetu čini u Brazilom, međutim, zbog svoje konstrukcije mogao bi se prilagoditi bilo kojem tržištu, stoga oprez ne bi bio na odmet.

Novi trojanski virus mogao bi napasti vaše računalo i ukrasti vam Facebook profil, upozorio je Microsoft svoje korisnike. Iako ovaj virus trenutno probleme stvara samo u Brazilu, za očekivati je da se pojavi i na drugim mjestima, jer se zbog svoje konstrukcije može prilagoditi svakom tržištu.

Izdvojeni članak

Skidanjem datoteka torrentima lako zaradite vrlo opasne viruse

Trojanac je nazvan ‘Trojan:JS/Febipos, a skriva se iza dodataka za Google Chrome i Mozilla Firefox. Nakon što se ‘zakači’ na računalu, trojanac prati aktivnosti i u trenutku kad se ulogirate na Facebook, preuzima dokument s daljnjim naredbama. Ovisno o naredbama koje se nalaze u dokumentu, trojanac može dijeliti objave, lajkati određene stranice, objavljivati stvari na vašem zidu, ili čak pričati s vašim prijateljima.

– Vjerojatno će se pojaviti još ovakvih slučajeva, jer trojanac može mijenjati svoju poruku, web adresu, stranice na Facebooku i ostalo u bilo kojem trenutku. U svakom slučaju, preporučujemo da održavate zaštitne mehanizme da biste izbjegli infekciju, objavili su u Microsoftu.