Pretraga

Danas je praznik rada: Znate li kako ćete ga provesti?

A- A+

Na praznik rada, ilitiga prvi maj, mnogi vole gledati kao na početak ljeta. Istina, do samog početka ljeta ima više od mjesec dana (kao i do kraja školske godine), ali u zraku se napokon počinje osjećati i ljeto – barem se tome nadamo. S obzirom na priliku, kako ćete vi provesti današnji dan?

foto: Pexels; Nikolina

Koliko puta vam se dogodi da nemate vremena za odmor? Bilo da se gušite u silnim zadaćama, pisanju seminara ili poslu – vrlo je vjerojatno da nemate previše vremena za odmor. Pogotovo u ovo vrijeme pandemije kad se sve radi online, pa je užasno teško shvatiti da zaista imate pravo na odmor.

Ove godine nam je prvi maj itekako trebao, a nekako se i poklopilo da su napokon došli nešto topliji dani. Nije ovo ljeto kakvo smo nekad znali imati već u ovo doba godine, no svakako je bolje od snijega koji smo doživjeli za Uskrs. Nadamo se da nas ništa takvo ne očekuje u ovom svibnju pred nama, već samo sunčani i topli dani!

Kako ipak to ne znate, bitno je iskoristiti danas. Možda je sada već kasno za raditi neke velike planove (ako ih već nemate), no možete probati biti spontani. Kada ste to prošli put uopće i probali, a kada vam je uspjelo? Ako se ne možete sjetiti, znate da je vrijeme za novi pokušaj! Ili ćete možda samo odmarati sami sa sobom. U svakom slučaju, donosimo nekoliko prijedloga!

 1. Roštilj s najdražima
 2. Rolanje
 3. Vožnja biciklom
 4. Spavanje do ručka
 5. Badminton
 6. Šetnja prirodom
 7. Buljenje u zid
 8. Dan proveden brinući samo o sebi
 9. Virtualna ‘kava’ s osobama koje ne možete vidjeti uživo
 10. Badminton
 11. Vožnja romobilom
 12. Trčanje
 13. Dan bez ekrana!
 14. Kava na balkonu/prozoru
 15. Bingewatchati omiljene serije
 16. Planirano imati popodnevni ‘nap’
 17. Ne razmišljati o zadaćama!
 18. Nazvati baku i djeda
 19. Provesti dan na otvorenom
 20. U potpunosti isključiti mozak…