Donosimo tri kratka i jednostavna recepta za ljetne slastice

Dolazi nam ljeto i kakva god bila trenutna situacija, i dalje se nadamo da ćemo u barem nečemu pronaći radost. Hrana nas je rijetko kada razočarala, a nadamo se nas neće iznevjeriti ni ovo ljeto. Pogotovo ako se ponovno vratimo u kuhinju i odlučimo posvetiti kolačima. Stoga, donosimo nekoliko jednostavnih i brzih recepata za ljetne slastice!

foto: Pixabay

Školska godina je gotova, studentima se bliži kraj ljetnih rokova, a uskoro su i mature gotove. Što se nas tiče, ljeto može i službeno početi. Upitno je kakvo nas ljeto čeka, ali u svakom slučaju, spremni smo na odmor duše i tijela.

Odmak od keksa i čokolada: Slatki recepti za lijene kuhare

Naravno, odmor tijela bi podrazumijevao nekakav detox ili barem pokušaj zdrave prehrane, ali odmor duše nas vuče k nezdravoj hrani koja nas i inače mami. Ipak, lijepo je misliti da su kolači iz kućne radionice ipak zdraviji od gumenih bombona iz marketa, pa se nadamo da je ovo ipak, na neki način, i odmor za tijelo.

U svakom slučaju, kolači su kolači, ne možete protiv toga. Stoga smo se odlučili prestati boriti protiv toga te se jednostavno prepustiti i pronaći najbolje recepte za kolače koji imaju okus ljeta. I pronašli smo ih, zahvaljujući stranici Taste of Home!

Strawberry Ladyfinger Icebox

Sastojci:

6 šalica svježih narezanih jagoda i 12 svježih nenarezanih jagoda

4 žličice balzamičnog octa

38 piškota

2 paketa sira mascarpone

2 šalice istučenog šlaga

½ šalice šećera

2 žličice vanilijinog ekstrakta

Recept

1)         U velikoj zdjeli pomiješajte narezane jagode i balzamični ocat. Pustite da odstoji pola sata, a zatim pripremite zdjelu u kojoj ćete poslužiti kolač, ili tanjur. Odrežite jedan vrh s 22 piškota te ih zatim posložite u krug, tako da su zaobljeni vrhovi u zraku, a na dnu postavite 8 piškota.

2)         U drugoj zdjeli, istucite mascarpone sir dok ne postane pjenast, a zatim dodajte vanilijin ekstrakt, šećer te šlag. I ponovno istucite smjesu dok ne postane kompaktnija, tako da osjetite da ju možete oblikovati. Stavite šalicu i pol smjese preko već postavljenih piškota, na to stavite žlicu smjese s jagodama, i tako ponavljajte dok ne iskoristite skoro sve. Kao predzadnji sloj ponovno stavite piškote, i to onda isto premažite sa smjesom od mascarpone sira.

3)         Pažljivo omotajte prozirnom folijom te stavite da stoji u hladnjaku barem osam sati, idealno preko noći. Prije serviranja, dekorirajte s preostalim jagodama!

Raspberry Custard Kuchen

Sastojci

Šalica i pol brašna

Pola žličice soli

125 g maslaca

2 žličice šlaga

Pola šalice šećera

Preljev:

3 šalice malina ili svježeg voća po želji

Šalica šećera

Žličica brašna

2 istučena jaja

Šalica istučenog šlaga

Žličica vanilijinog ekstrakta

Priprema:

1)         U zdjeli pomiješajte šalicu brašna i sol. Dodajte maslac dok tekstura ne postane grudasta. Zatim ubacite šlag i to je to! Smjesu ravnomjerno rasporedite po zdjeli u kojoj ćete peći, te ostatak brašna i šećera pomiješajte te stavite preko svega.

2)         Maline zatim također stavite povrh svega. U posebnoj zdjeli pomiješajte šećer i brašno, te dodajte jaja, vrhnje i vanilijin ekstrakt. Kada ste sve izmiješali, prelijte preko kolača.

3)         Stavite u pećnicu na 190℃ i pustite na 40-45 min, dok ne poprimi brončanu boju. Možete servirati toplo ili hladno, a za dodatan užitak, stavite i mljeveni šećer!

Skoro sladoled

Sastojci (porcija za jednoga):

2 banane

3 žličice kakaa za čokoladni sladoled, ili bilo koje voće po izboru

Priprema:

Očistite i izrežite banane, a zatim ih zaledite. Tako je, zaledite ih na 2 sata ili preko noći, a prije same pripreme ih pustite da se malo odlede. Kada to imate, ubacite banane i kakao/voće u mikser na dvije do tri minute i da, to je otprilike to, po receptu portala Taste of Home.

Poslužite odmah ili ponovno zaledite, po želji!

 

Odgovori