Pretraga

Dramatična završnica Potjere: Kapetan nije poslušao suigrača pa ostali bez 150.000 kuna

A- A+

Dvoje natjecatelja lovac Dean Kotiga u sinoćnjoj je Potjeri uspio izbaciti u igri za pločom, a preostala dvojica, Vinko i Ante, pokazali su zavidno znanje i u tom dijelu igre i obranili viši iznos. No prava drama odvila se tek u posljednjem, brzom krugu, kada je na svom pitanju pogriješio lovac. Trenutni kapetan je, unatoč što mu je suigrač došapnuo točan odgovor, odgovorio krivo, što je ekipu koštalo vrtoglavih 150.000 kuna.

Screenshot. HRTi

Nakon što je dvoje natjecatelja ispalo u igri za pločom, natjecatelj sinoćnje Potjere Vinko prvi je obranio viši iznos od 50.000 kuna, a njegov suigrač osvojio je čak 100.000 kuna. U završni krug ušli su s iznosom od 150.000 kuna, a pred lovcem skupili i pristojnih 13 koraka prednosti.

Lovac Dean Kotiga napravio je grešku na svom osmom pitanju, odgovorivši netočno na pitanje ‘koji je glumac u remakeu filma ‘Dobar posao u Italiji’ zamijenio Michaela Cainea’. Red je bio na natjecateljima, imali su priliku vratiti lovca jedan korak unatrag.

Procedura je takva da odgovor mora ponuditi kapetan, nakon konzultacija s ostatkom ekipe. Iako mu je suigrač Ante došapnuo točno ime glumca koji se tražio, kapetan Vinko potpuno se zbunio i umjesto odgovora ‘Mark Wahlberg’ ponudio ime filma – ‘Dobar posao u Italiji’. Na posljednje, 13. pitanje, lovac Kotiga odgovorio je točno u posljednjoj sekundi i vjerojatno ne bi uspio dostići natjecatelje da su ga na tom sudbonosnom, osmom pitanju vratili korak unatrag. Tako su natjecatelji ostali bez vrtoglavih 150.000 kuna.

Nakon igre kapetan Vinko ispričao je kako nije čuo pitanje, a voditelj Joško Lokas kazao je kako mu je žao što nije prihvatio sugestiju suigrača Ante.

– Mislio sam da mi tim glumcem sugerira ime filma, a ne na samog glumca. Nisam uopće znao što je pitanje, rekao je natjecatelj Vinko, dok je i sam lovac Kotiga ustvrdio kako je to bila luda igra.