Dubravka Šuica predavala je engleski. Nadamo se da vaše profesorice ne pričaju ovako

Iako je dobila zeleno svjetlo Odbora za ustavna pitanja Europskog parlamenta i postala potpredsjednica Europske komisije, Dubravka Šuica mnoge je začudila načinom na koji je pričala na saslušanju za tu funkciju. Iako je po struci profesorica engleskog, često je zamuckivala i imala “ruski naglasak”. A iza nje je bogato iskustvo rada u školama.

Saslušanje Dubravke Šuice | screenshot: Europski parlament

Dubravka Šuica u četvrtak je izabrana za potpredsjednicu Europske komisije.

Na saslušanju (svojevrsnom razgovoru za posao) s članovima Odbora za ustavna pitanja Europskog parlamenta razgovarala je na engleskom jeziku.

Šuica, koja već godinama živi u Bruxellesu, mnoge je začudila načinom izgovora engleskog jezika.

Govor joj nije bio tečan, a često je i zamuckivala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Možda to ne bi bilo ni čudno da Šuica ne posjeduje diplomu profesorice engleskog i njemačkog jezika. U životopisu je navela kako je studij na zagrebačkom Filozofskom fakultetu završila 1981. godine.

Nasmijali smo se do suza: Ovog prijevoda na engleski posramio bi se i Google Translate

Engleski je predavala u nekoliko škola. Od 1981 do 1988. bila je profesorica  u Osnovnoj školi “Lapad” u Dubrovniku, a od 1988. do 1990.  u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje Dubrovnik. Iduće dvije godine predavala je u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, a potom se zaposlila i na fakultetu.

Od 1992. do 1994. bila je asistentica na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku, nakon čega je do 2000. predavala engleski i studentima Veleučilišta u Dubrovniku. U isto je vrijeme bila i ravnateljica Gimnazije Dubrovnik.

Čovjek bi pomislio da je zaboravila jezik, no baš ga je, radeći u Europskom parlamentu, morala koristiti.

Pričaju li i Vaše profesorice engleskog ovako ili ne?

One comment

  1. Bože baci peglu sa neba i budi precizan pliz! Uz Engleski je predavala i Njemacki (to bi tek trebalo cuti!) i bila nakratko i uciteljica matematike (i to!).
    Ona je dokaz da je obrazovni i vrijednosni sustav namjerno unisten skupa sa svakim oblikom proizvodnje. Zadnja sansa nam je za obrazovanu djecu bila kurikularna reforma i ona i njeni stranacki kolege su angazirali razne Hasanbegovice da to stopiraju i nastave sa srozavanjem. Kao podkapacitirana profesorica je aktivno radila na “proizvodnji” nekonkurentne hrvatske djece i to joj je bila kompetencija za napredak do ove pozicije sa koje ce brinuti o EU natalitetu i mladima. Pa ljudi nemojte me z*******ti!!
    Crkvi, desnici i lopinama na vlasti je najveca prijetnja obrazovan kriticki um!

Odgovori