Pretraga

Dubrovčani ograniziraju prve Jadranske igre na kojima će se natjecati studenti

A- A+

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku 1. travnja počinju prve Sveučilišne jadranske igre. Radi se o inačici već postojećih Jadranskih igara, a organiziraju se s ciljem poticanja većeg broja studenata na bavljenje sportom.

Foto: Facebook; Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku

Studentski dani mnoge ulijene, pa bavljenje sportom za mnoge ne dolazi u obzir. Kako bi ih potaknuli na takvu aktivnost, ali i povezali studente sveučilišta diljem Hrvatske, Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku odlučio je organizirati prve Sveučilišne jadranske igre.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] VERN Rudarima pobjednički gol zabio tri sekunde prije kraja!

Igre započinju 1. travnja zabavom u Culture Club Revelin, a službeno otvaranje dogodit će se u večernjim satima dan poslije na Gradskom bazenu u Dubrovniku. Isti dan, kreću i zabavne igre poput vesla, mošarke, morske alke, letećeg vaterpola i spašavanja turistkinje. 

Cilj Igara je, kažu organizatori, edukacijsko-zabavni, a time dubrovački Studentski zbor želi stvoriti nova prijateljstva, kontakte, te ostvariti daljnju međusveučilišnu suradnju.
Timovi su već odobrani, a s obzirom da se ovaj događaj odvija po prvi put, Sveučilišni zbor u Dubrovniku surađuje će sa ostalim zborovima i Sveučilišta u Republici Hrvatskoj kako bi se olakšalo, financiralo ili barem sufinancirao prijevoz i smještaj natjecateljima u Dubrovniku.

Igre se u Dubrovniku po prvi put održavaju, kao Dan sporta, u suradnji s Adria events agency, a cijeli koncept osmišljen je po uzoru na izvorne Jadranske igre.
Više detalja o natjecanju možete saznati na ovoj web stranici.