Pretraga

Duel: Lady Gaga vs Siniša Vuco

A- A+

Vatra gori. Okreće se janjac. Šiva li to Gaga novu haljinu ili Vuco sprema predizbornu kampanju, ne zna se, ali ne miriše na dobro. Nakon Justina Timberlakea i Mate Miše Kovača sljedi još jedan glazbeni duel!

U lijevom kutu s telefonom na glavi i malim crncem oko pasa – Lady Gagaaa! U desnom kutu najveći heavy folk metal izvođač u Hrvata – Siniša Vucooo!

1. RUNDA – POZITIVAN STAV

Dok je dobrih žena, našem Vuci ništa ne fali. Pravi glasan i veseo Splićanin. Istina, diplomirao je besramno psovanje, ali što god izašlo iz Vucinih seksi bradom obraslih usta, uveseljava nas te mu bez puno razmišljanja, sve opraštamo. Oprostili smo mu i mahanje pištoljem, prijetenje istim, ali kako Vuco kaže: može biti pucanja, ma može i ranjavanja samo da nema mrtvih. Bravo Siniša! Lady Gaga nema ništa manje pozitivan pogled na život. Svi smo jednaki, snovi se ostvaruju, savršen si onakav kakav jesi. Međutim, ovom je napaćenom narodu takvih floskula već na vrh glave. Da smo svi jednaki svatko bi imao parsto eura da kupi ispit na Ekonomiji. Da se snovi ostvaruju Sanader bi mirno prošao one nesretne naplatne kućice kod Salzburga. Da si savršen onakav kakav jesi, nebi te Lady Gaga nazivala Čudovištem. Zato, zbog puno realnijih obećanja i osobnih uvjerenja, Vuco bez dileme pobjeđuje.

2. RUNDA – INOVATIVNOST STYLINGA

Ovo definitivno nije Vucina kategorija. Golo odebelo tijelo, nekad masna duga kosa i pilotske dioptrijske naočale, totalno su out. Znamo da se čovjek mora prilagoditi kada s takvim izgledom prelazi iz rocka u folk, ali da su marama i kosa do guzice ostali i sada kada harmonika cijepa našu dušu, Vuco bi bio pravi balkanski unikat. Lady Gaga je pak napokon na svome terenu. Haljina od mjehurića, mesa, Kermita, a na glavi jastog, rogovi i Plavi telefon. Sretni smo što je u svim ovim kombinacijama samo na televiziji gledamo jer tada u nama pobuđuje divljenje. Da je slučajno sretnemo na ulici s komadom teletine na glavi, divljenje bi bila zadnja naša emocija. Gaga, koja je dosljedna u svojoj psihopatskoj različitosti, zgazila je jadnog Vucu, ali sljedeće jeseni očekujemo štikle od vijetnamskih praščića, šešir u obliku ljaminih testisa i haljina od fetusa.

3. RUNDA – FANOVI

Homoseksualci, grbavci, crvenokosi, jednooke babe iz Tanzanije – sve su to Gagina Čudovišta. Ona ih voli, ohrabruje i ističe njihove mane i nedostatke kao vrline. No, nije li to ipak malo naivno razmišljanje? Da su oni tako cool i druga bi se djeca igrala s njima, a ne samo Gaga, zar ne? Vuco pak nema fanove, on ima fanatike. Ljubav između njih je velika, a mjeri se količinom razbijenih čaša i bačenih pepeljara. Po mogućnosti Vuci u glavu. No, tu ljubav ne puca. Vuco je ponosan na svoje lijepe žene i muškarčine od sto kila (jer ništa ispod nije muško, kaže Siniša). Samo nek se puca, vesli, pije i kolje janjce jer paleolitik nikada nije bio u modi kao sada.


Nakon duge i teške borbe zaključili smo da bi nakon svih praznih riječi i obećanja, Lady Gaga trebala u političare, a ne Siniša Vuco koji iskreno zastupa potrebe malog čovjeka – da jede i da se reproducira. I dok se Gaga sve više skriva iza svoje odjeće, Vuco nam iz dana u dan pokazuje da je on čovjek od krvi i mesa (puno mesa). To najbolje vidimo na snimci gdje Vuco divlja u bijelim gaćicama, a onda nam i mahne penisom. Iskreno, ne radimo li to svi kada smo u društvu? Na kraju ne preostaje ništa drugo već čestitati ovom iskrenom Dalmošu i viknuti “Kruha, mesa i igara!”.