Pretraga

Slavni koje znamo pod jednima, a rođeni su s drugim imenima

A- A+

Mnoge slavne osobe mijenjale su svoja imena iz raznoraznih razloga. Neki jer su mislili da njihova imena nisu tako zvučna i pamtljiva, neki na preporuku menadžera, a neki i jer im se nisu sviđala imena koja su nosili do tada. Bilo kako bilo, ovo su neke od zvijezda koje imaju sasvim drugačija imena od onih koja su im bila nadjenuta kada su se rodili.

www.geeklegacy.com

Neke zvijezde koje su nam svima znane pod jednim, nekada su nosile drugo ime. Mijenjali su ih zbog različitih razloga, a njihova umjetnička imena su im se činila kao bolje rješenje od onih koja su nosili do tada. Ovo su neke od njih te kako je došlo do ideje da mijenjaju imena, piše Starfluff.

Izdvojeni članak

Evo što učiniti kada se ne možete sjetiti nečijeg imena

Reese Witherspoon

Ova plavokosa glumica koja je utjelovila ‘Plavušu s Harvarda’ u istoimenom filmu ne zove se toliko različito od svojeg pravog imena. Naime, Laura Jeanne Reese Witherspoon maknula je svoja prva dva imena, ne bi li joj ime bilo malo kraće te pamtljivije. Reese je zapravo djevojačko prezime njezine majke, tako da je glumičino ime ustvari njezina dva prezimena.

Bruno Mars

Ovaj pjevač se ne zove niti slično. Njegovo pravo i puno ime i prezime je Peter Gene Hernandez. Nadimak Bruno dobio je kao dvogodišnjak, a dao mu ga je otac zbog sličnosti s profesionalnim hrvačem Brunom Sammartinom. Pjevač je sam dodao prezime Mars, a to je objasnio jednom prilikom rečenicom: ‘Puno djevojaka mi kaže da nisam s ovog svijeta, pa sam, kao, pretpostavio da sam s Marsa’.

Izdvojeni članak

Evo kako su nastala imena slavnih bendova

Lady Gaga

Ova ekstrovertirana pjevačica također je promijenila svoje ime, a postoji nekoliko verzija priča kako je došlo do toga. Pravim imenom Stefani Joanne Angelina Germanotta svima je poznata kao Lady Gaga. Poznati producent Rob Fusari tvrdi da je njezino ime nastalo kao posljedica pogrešnog slovkanja, a glazbenica Wendy Starland da do njega došlo na marketinškom sastanku.

Carmen Electra

Oni koji se sjećaju uvodne špice popularnog ‘Baywatcha’ znaju i da je pravo ime ove svestrane dame ustvari Tara Leigh Patrick. Ona se 1991. godine odlučila na promjenu imena dok se okušavala u glazbenoj karijeri, a Carmen Electra joj je jednostavno zvučalo primamnije i bolje od vlastitog imena.

Vin Diesel

Svima je poznat pod tim imenom, no neki smatraju da je njegovo pravo ime jednako zvučno poput ovog koje si je nadjenuo. Naime, glumčevo ime i prezime koje nosi od rođenja je Mark Sinclair, no on je mislio da Vin Diesel zvuči bolje za američke akcijske filmove u kakvima ga najčešće možemo vidjeti. No, glumac je ime promijenio još dok je radio kao izbacivač u jednom njujorškom noćnom klubu. ‘Vin’ je preuzeo od ‘Vincent’, prezimena njegovog očuha, a ‘Diesel’ je njegov nadimak koji su mu nadjenuli prijatelji zbog njegove konstantne energije.

Izdvojeni članak

Najpopularnijih deset imena na Balkanu

Joan Rivers

Rođena je kao Joan Alexandra Molinsky,a svoje je umjetničko ime Joan Rivers usvojila u pedesetima. Njezin agent Tony Rivers savjetovao joj je da promijeni ime, a ona je zadržala svoje te odabrala upravo njegovo prezime.

Jay Z

Najbogatiji američki reper na svijetu rođen je kao Shawn Corey Carter. Njegovo umjetničko ime povezano je s mnogo stvari iz njegove prošlosti. Dok je odrastao u četvrti Bed-Stuy u New Yorku, dobio je nadimak Jazzy po stanici podzemne željeznice u njegovom kvartu koja je nosila ime J/Z. Njegov mentor zvao se Jaz-O. Njihov odnos postao je loš nakon što je Jay Z započeo suradnju s ‘Roc-a-Fella Records’, a Jaz-O odbio potpisati za njih. Još i danas često vrijeđaju jedan drugog u svojim uratcima, a 2013. godine je Jay Z maknuo i crticu iz svog umjetničkog imena, možda da bi ga manje podsjećala na ime Jaz-O.