Pretraga

YouTube otkrio prevaru oko brojeva pogleda glazbenih spotova

A- A+

YouTube je najveći servis na kojemu milijuni korisnika objavljuju snimke, ali i glazbenici svoje video spotove. Dok su sve oči uprte u broj pregleda koji skupi određeni izvođač ili bend, otkrilo se kako su neke brojke namještene. Pokazalo se kako je popularnost Lady Gage, Chrisa Browna ili Beyonce daleko manja, nego što to prikazuje broj pregleda. Iz navedenog razloga Lady Gaga je ostala bez 156 milijuna klikova, jer ih je dobila vještinom hakera, a ne stvarnim pregledima.

Svako malo neki medij objavi kako je glazbeni spot svjetski poznatog izvođača u nepuna 24 sata skupio ogroman broj pogleda, no YouTube je postao žrtva prevare. Naime, dokazali su kako su neke od tih brojki daleko manje te da se radi o mogućim hakerima koji svakodnevno napuhavaju klikove na određene glazbene spotove.

Izdvojeni članak

Milijardu pogleda na YouTubeu


Među sumnjivim izvođačima, čije su brojke ‘ušminkane’ našli su se Lady Gaga, Beyonce, Chris Brown te Michael Jackson. Nije još poznato radi li se o obožavateljima koji su povećali broj pregleda za nekoliko milijuna, ili su posrijedi vješti hakeri koje je unajmila izdavačka kuća spomenutih glazbenika.

Pop-zvijezda Lady Gaga ostala je bez 156 milijuna klikova, jer ih nije zaradila svojom popularnošću, nego na prevaru. PSY je još uvijek siguran, jer je njegovih preko milijardu pogleda uisitino rezultat obožavatelja koji su konstantno gledali ‘Gangnam Style’.