Pretraga

Duel: Magazin vs. Cradle of Filth

A- A+

Evo nas opet u glazbenoj borbenoj areni. Ovaj ponedjeljak snage odmjeravaju grupa Magazin na čelu s neodoljivom Andreom Šušnjarom te krvi žedni, Cradle of Filth. Neka borba započne!

1.RUNDA – tekstovi

U novoj 2012. godini već ste trebali shvatiti da izjave poput “imaš prekrasne oči“ i “volim te zauvijek“ nemaju isti učinak kao nekada. Ljudi sada žele čuti da ste za njih i lijeva i desna cipela te zahtjevaju da se vaše pokućstvo njih sjeća. Kauč Vjekoslave Huljić će se vjerojatno i sjećati svih tih ušlagiranih noći kada su ovi stihovi nastajali. U njenim su očima vjerojatno po sobi padale crte Tončijeva lica, osjećala se kao mali bekrija ili žena koja mora biti muškarac kako ne bi pala kao padobranac. Tekstovi Cradlea nisu ni upola toliko poremećeni. Oni pjevaju o normalnijim stvarima kao što su smrt, sotonin penis, gole žene i slično. Ali precool su da to lijepo kažu pa jedan od stihova zvuči ovako „i san se činio prokletim u faustovskom stihu, ali u paklu punom orgija ni jedna strahota nije bila gora od otkrića u ogledalu da je poljubila sotonin falus svojom odlukom“. WTF?!?!?

Magazin pobjeđuje jer vam za razumijevanje pjesme ne treba rječnik ili sotonska biblija.

2. RUNDA – muzika

Harmonika je već pomalo isfurana na ovim područjima. Po njoj deru Seve, Rozga, Magazin, kao da su svaki dan svatovi. Prije par godina mislili smo da je takva muzika samo na istoku pa smo nespremno dočekali ovu nestašicu čaša nastalu razbijanjem istih čim čujemo prve note ovih orijentalnih skladbi. Fanovi Cradlea vjerojatno nemaju takvih problema. Ne zato što je čovjeku neugodno bacit čašu u zid dok dere dupla bas pedala već zato što njihovi fanovi piju iz vrćeva, bokala i pehara. I to vjerojatno piju krv arijevskih djevica. Što se same glazbe tiče – nemojte biti sami dok je slušate! Ako ne dobijete PTSP onda ćete zasigurno noćne more. Ti zvukovi bi se mogli opisati kao kombinacija laveža pobiješnjelih pasa s prejako zategnutom ogrlicom, podrigivanja onog malog iz reklame za Fantu, glasa Sotone osobno te vašeg vriska kada ugledate svoju baku golu. Zbog manje prouzrokovana stresa, Magazin pobjeđuje i ovu rundu.

3. RUNDA – prekinuta

Treća je runda na žalost prekinuta jer su obožavatelji Cradlea u Šušnjari vidjeli gore navedenu arijevsku djevicu. Andreica je žrtvovana na mramornom oltaru i njene beživotne grudi čekaju da ih Dani Filth osobno filetira i podijeli mladim vampirima. Nakon gozbe uz sok od višnje koji simbolizira krv, mladi će fanovi otići doma, sići sa svojih sado mazo 20 centimetarskih potpetica, izvaditi super cool leće boje slonovače te tužni i obični leći u svoj krevet u obliku lijesa koji su mama i tata kupili u Ikei. Pravokutni kreveti su totalno mainstream.


Cradle of Filth je naš današnji pobjednik! Mašala!