Pretraga

Eurosong duel- Hrvatska vs Srbija

A- A+

novitalas.com

Hrvati izabraše divu da predstavlja Lijepu našu na Eurosongu u Bakuu, a i susjedi Srbi također izabraše svog predstavnika koji će braniti njihove boje. Nina Badrić nastupa s pjesmom Nebo, dok Željko Joksimović nastupa s pjesmom Nije ljubav stvar. S obzirom da je natjecanje tek u svibnju odlučili smo ih staviti u ring malo ranije kako bi se imali vremena oporaviti od ozljeda.

1. Runda

Nakon što je pjesma doživjela premijeru, dežurni dušebrižnici nisu mogli ne primjeriti sličnost s pjesmom Paradise grupe Coldplay. Prvi taktovi pjesama gotovo su identični, čak bi i gluh čovjek primjetio da se radi o plagiranju. Za Nininu pjesmu još nitko nije rekao da je plagijat, stoga je Nina dobila ovu rundu.

2. Runda

Početak ove runde ne otkriva pobjednika, ako gledate video možete zamijetiti fenomen Mate Miše Kovača, mlataraj rukama i odvuci ljudima pažnju od svojih glasovnih (ne)sposobonosti. Nećemo reći da su Nina i Željko slabih vokalnih sposobnosti, ali da su se mogli potruditi oko koreografije, mogli su. Drugu rundu ipak dobiva Željko na cjelokupni dojam. Čovjek pjeva uživo, okrestar svira, u pristojnom je studiju. Nina pjeva na playback, okrestar se pravi da svira, oronuli studio koji se netom prije početka emisije zapalio. Sve u svemu, mogli su bolje i jedni i drugi. Tako i tako teže Europskoj uniji mogli su se isprsiti i pokazat u pravom svjetlu.

3. Runda

Dogodilo se nemoguće! Borba je prekinuta zbog pobjede trećeg. Ova nas je pobjeda zaista iznenadila. Spice Girls su se vratile u nešto većem broju i prekinule borbu. Sada nastupaju za Rusiju i spremaju se ponovno pokoriti Europu. Nina i Željko predali su svoje pojaseve Spajsicama i u strahu dočekuju svibanj i nastup u Azerbajdžanu.