Pretraga

Dva studenta organiziraju slow fashion pop-up event kojeg jedva čekamo posjetiti!

A- A+

Često pišemo o važnosti spore mode i populariziranja iste jer samo tako možemo smanjiti utjecaj brze mode i modne industrije na prirodu. Zato su studentica socijalne pedagogije Ana Rukavina i student modnog dizajna, Dominik Brandibur organizirali originalan pop-up događaj Slow Fashion showroom, kojeg možete posjetiti u Kulturnom centru Mesnička u subotu, 15. lipnja od 11-18 sati i odabrati nešto drugačije za svoj ormar.

PR

Dominik i Ana su prijatelji koji su svoju ljubav za modu odlučili pretvoriti u nešto kreativno što odražava njihov stav o modnoj industriji.

Izdvojeni članak

Koje cipele odabrati za maturalnu? Odabrali smo nekoliko modela za svakoga

Događaj je spoj vintage buvljaka od Dugi Rukav Vintage kojeg Ana opisuje kao ormar prepun starih odjevnih komada tvoje bake kojem je cilj spasiti kvalitetna vintage odjevna i druga blaga od zaborava i prodajne izložbe Dominikovog brenda BRND na kojoj ćete moći vidjeti i kupiti prekrasne ilustracije i zanimljive odjevne predmete iz BRND kolekcije koja je nastala kao reinterpretacija klasičnog muškog odijela i balonera.

-Organizacijom ovog događaja želimo ukazati na sve veći problem globalnog zagađenja u kojemu veliku odgovornost snosi fast fashion industrija. Osim što se masovno zagađuje priroda, ista industrija krši osnovna ljudska prava koristeći radnu snagu koja je potplaćena, iskorištavana i često maloljetna, pišu Dominik i Ana.

Svi koje vole modu će sigurno posjetiti ovaj događaj jer unosi raznovrsnost na našu modnu scenu, a to znatiželjni modni zaljubljenici uvijek priželjkuju. Ovo je jedan shopping nakon subotnje kave koji možete obaviti u potpunosti bez grižnje savjesti jer njime ne podržavate brzu modu, a podržavate mlade kreativce i studente.