Pretraga

Evo zašto bi svaka djevojka morala trenirati ramena

A- A+

Iako toga nisu svjesne, svaka bi djevojka trebala znati da ako želi izgledati najbolje što može, obučena ili gola, neke vježbe za gornji dio tijela jednostavno su neophodne.

Muškarci koji vježbaju u teretani često rade na mišićima ruku i ramenima, dok ignoriraju noge, što dosta loše i izgleda kada su gore nabildani a noge su im tanke kao kod pilića. Što se tiče djevojaka, smatraju da ne trebaju trenirati ramena, no to je velika greška, kažu fitness stručnjaci. Postoji četiri vrlo bitna razloga zbog kojih bi djevojke trebale vježbati gornji dio tijela.

Izdvojeni članak

Studija dokazala: Ipak nije svejedno koju glazbu slušamo dok vježbamo

Ignoriranje mišića gornjeg dijela tijela smanjit će brzinu metabolizma

Više mišića znači i više sagorenih kalorija dok ništa ne radite. Ovo ne znači da trebate postati nabildane, ali nešto mišića je sasvim u redu, i neće izgledati ružno. Rad na mišićima pomoći će i na hormonskoj razini, pomažući vašem tijelu da optimizira nutrijente koje uzimate. Tijelo ne diskriminira, stoga su mišići gornjeg dijela tijela jednako važni kao i nožni i trbušni mišići.

Koristite iluziju oblika tijela kako biste izgledali bolje

Prilično je jednostavno, ukoliko imate uska ramena i nerazvijene mišiće ruku, struk vam neće izgledati tako usko kako biste htjeli. Oni koji se uistinu bave fitnessom ovo jako dobro znaju, i koriste, a trebali biste i vi. Figura pješčanog sata je ono što je svima najljepše vidjeti.

Izdvojeni članak

Pet najvećih greški koji radite vezano za tjelovježbu i prehranu

Ukoliko ne trenirate ramena i ostali mišići će sporije napredovati

Sklekovi i slične vježbe su jedne od najboljih tjelovježbi, a ukoliko ne možete napraviti seriju te vježbe, i ostatak vašeg tijela će sporije dolaziti do rezultata, uključujući i trbušne mišiće koje većina želi izraditi. Integrirajte vježbe za mišiće ramena u svoju tjelovježbu, i drastično ćete poboljšavti svoje rezultate.

Ne bojte se utega

Razumljivo je zašto djevojke oklijevaju uzeti utege u ruke-strah ih je da na kraju ne izgledaju nabildano. Ipak, žensko tijelo drugačije je od muškog, i djevojke bi trebali jako dugo vježbati s težim utezima kako bi dobile taj izgled. Mali utezi zapravo su dobri za vas, jer ćete uz pomoć njih izgraditi taman zdrave mišiće koji će vaše tijelo učiniti zdravijim i privlačnijim, objasnio je certificirani osobni trener Ben Hessel za Hack college.