Pretraga

Što (ne)mislimo kada nas častite pićem

A- A+

Bila sam u subotu vani. Ovu, kao i prošlu, a bit ću vjerojatno i iduću. Semestar je tek počeo, što ćeš. I bilo je super, ocjena 9/11 samo s manje prašine. Ali koliko god godina imala i gdje god izašla, neke se scene uvijek ponavljaju. Ako si ženska osoba na dvije noge, vjerojatno si doživjela ono šmekersko ‘Šta piješ?’ i shvatila da je bilo koji odgovor – krivi. Jer u tvojoj se glavi motaju sasvim drugi razlozi zašto (ne)ćeš prihvatiti tu cugu, dok se u njegovoj glavi najvjerojatnije vrti uvertira nekog videa s PornHuba.

Foto: flickr.com

Triggered nakon prvog ulomka, jel da?

‘Nisu svi muškarci svinje!!!’, dere se netko iz zadnjeg reda.

‘S kolko si ih ti bila da znaš da svi samo žele seks hehe’, tipka Hrvatko u komentar.

Ne, nisu svi muškarci svinje, ali ajde realno, tko je od vas prije nego je prišao curi pomislio ‘Uh, baš mi izgleda žedno, bolje da je pitam želi li radije đus votku ili pelin’?

Izdvojeni članak

Što se dogodi u vašem mozgu kada se ne sjećate ničega zbog alkohola

Što On misli kada te časti pićem?

Okej, ajde, ne misli baš svaka muška osoba isključivo o seksu. Ili barem ponekad znaju blokirati te misli. Na primjer, kada misle o nogometu.

I evo ga. Vidiš da te gleda i mjerka cijelu noć. I godi ti. Ili ne, nije ni bitno. I stiže. I baca neku foru nakon koje te nudi pićem. A ti vrtiš filmove u glavi pokušavajući pogoditi koji se film vrti u njegovoj glavi. I moliš boga da nije onaj s PornHuba.

Nekoliko je mogućih odgovora. On možda i jest svinja i nakon što popiješ gutljaj rakije za 4 kune će te pitati da odeš s njim u WC. I očekivat će da ćeš i na to pristati, jednako naivno kao što si pristala i na rakiju.

A možda i nije svinja pa će nakon što ti medica klizne u grlo pokušati istim putem uvaliti i svoj jezik.

Ono što On misli kada izrecitira famozno ‘Štaš pit?’ je vrlo jednostavno. Želi te.

Što Ona misli kada ju častiš pićem?

Ona čuje ponudu za pićem i prihvaća ga.

I dok stojiš za šankom i naručuješ sebi pola litre točenog, a njoj martini (zamisli, kuja je još uzela nešto preko 10kn), razmišljaš što dalje? Što se krije iza njezinog ‘Uzimam’, ali upućenog čaši?

Najvjerojatnije joj jesi simpatičan, a u ženskom umu je čašica pića dobar uvod u čašicu razgovora. A mi djevojke stvarno volimo razgovarati s osobom, i tek onda odlučiti hoćemo li dopustiti da imamo više od vlastitog jezika u ustima. Ali žena će si dopustiti i da ti prospe to piće u lice ako joj se na koncu ne svidiš. I žena apsolutno ima to pravo. Jer kupljeno piće nije povratna karta do njezinih gaćica.

Osim toga, nuđenje alkohola je i dalje najbolji od najgorih mogućih uleta. A moderna Pepeljuga svoga princa upoznaje u tri ujutro u noćnom klubu, jer balovi više ne postoje.

A možda je zbilja bila žedna.

Izdvojeni članak

Što vaše omiljeno piće govori o vama

Kako to misliš, nećeš mi rodit djecu nakon što sam te častio cijelu noć?

Dečko koji časti pićem najčešće ima očekivanja. Jer mu se sviđaš i jer je piće koje ti je kupio shvatio kao investiciju. Zvuči ružno, ali po muškoj matematici ako ti je platio više od dvije runde, ima pravo na malu nadoknadu. A ti mu trebaš platiti u naturi.

Ono na što ti isto tako imaš pravo jest teatralno se okrenuti i otići kada te nakon tvoje druge, a svoje šeste čaše, zgrabi za guzicu i pokuša privući sebi.

Jer ne, ako djevojka prihvati piće, to ne znači da se u svojim mislima udala za tebe i rodila ti djecu.

A ne znači ni da želi onaj manje sretni scenarij u prljavom WC-u.

Zašto sam onda prihvatila piće?

Gle, besplatna cuga!