Pretraga

Crtić o Speedyju Gonzalesu konačno na velikom platnu

A- A+

Prema pričanjima čelnih ljudi Warnera Brosa, najbrži, ali i najsimpatičniji meksički miš trebao bi se vratiti. No, ovoga puta popularni Speedy Gonzalez ne vraća se na male ekrane, već na veliko platno u obliku dugometražnog filma.

Izvor: Looney Tunes

Sve koji se sjećaju crtića o simpatičnom mišu sa žutim sombrerom obradovat će činjenica da je uprava Warnera Brosa odlučila napraviti cjelovečernji crtani film o najbržem mišu u cijelom Meksiku. Ako prvi crtani postigne uspjeh u kinima, produkcijska ekipa najavljuje serijal filmova o popularnom Speedyju.

Crtić je 90-ih smatran rasističkim 

Speedy Gonzales, kod nas poznat i kao Brzi Gonzales svoju premijeru na malim ekranima doživio je daleke 1955. godine. Crtić o Brzom Gonzalesu uspjeh  jedoživio i u našim krajevima, pa se tako njegovih nestašluka vjerojatno sjećaju nešto stariji studenti. 

I dok su mnogi Meksikanci na Speedyja gledali kao na svog superheroja, crtić je krajem devedesetih proglašen rasističkim i bio je optuživan da stvara predrasude prema Meksikancima. 

Producent Dylan Sellars izjavio je za američki Deadline kako je Speedy Gonzales u vrijeme Donalda Trumpa potrebniji nego ikad. 

Još uvijek nije poznato kada će se popularni Arriba! Arriba! Andale! Andale! oriti kinima diljem svijeta, ali je poznata informacija da će crtani biti napravljen u dvije verzije; jedna za englesko, a druga za španjolsko govorno područje.

Izdvojeni članak

Likovi iz crtića za koje nikada niste pomislili da imaju tako mračnu prošlost