Pretraga

Fantastičan uspjeh studentice ERF-a: Dina je postala prva Hrvatica koja je preplivala La Manche

A- A+

O 22-godišnjoj studentici Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Dini Levačić pisali smo već par puta, u oba navrata o njenim plivačkim uspjesima. Mlada je Splićanka bila u pohodu na trostruku plivačku krunu, a upravo jučer ta kruna je i stigla u njene ruke. Naime, nakon preplivavanja kruga oko Manhattana, Dina je preplivala i kanal Catalina, a jučer je završeno i preplivavanje kanala La Manche.

Dina Levačić; foto: službena Facebook stranica Dine Levačić

Dina Levačić postala je prva Hrvatica kojoj je za rukom pošlo preplivati kanal La Manche. Ovaj uspjeh priskrbio joj je trostruku plivačku krunu, budući da je prethodno preplivala krug oko Manhattana od 46 kilometara te kanal Catalina od 34 kilometra.

– Dragi i najdraži obožavatelji! Dina Levačić je prva Hrvatica koja je preplivala La Manche i šesta osoba u svijetu koja je osvojila trostruku krunu unutar 90 dana. Veselite se s nama, zaslužila je, stoji na njenoj Facebook stranici.

Čitavim putem imala je pratnju, a da ovo preplivavanje nije bilo nimalo lako, svjedoči činjenica da je na startu temperatura zraka iznosila svega 9 stupnjeva, a najviša dnevna oko 15. Osim toga, probleme su joj pravile i jake morske struje pred samom francuskom obalom, valovi od oko pola metra visine te temperatura mora oko 16,5 stupnjeva. Ipak, Dini nije ni palo na pamet da odustaje, a ostvarila je fantastično vrijeme od 11 sati i 42 minute.

– Evo, napokon sam malo došla sebi i iako bi mogla unedogled pisati o svemu što mi je trenutno u glavi, ovaj put ću biti kratka i jasna. Uz ovo vrijeme, stajat će samo moje ime, ali iza toga stoji bezbroj imena, kojima mogu reći samo beskrajno hvala, napisala je Dina na svome Facebooku.