Pretraga

Fortnite je popularan već godinama, ali malo tko zna otkud mu potječe naziv

A- A+

Fortnite je online videoigra koju je Epic Games službeno lansirao 2017. godine. Od tad je, naime, stekla enormnu popularnost među svim naraštajima, no malo tko zapravo zna otkud ovoj hit igri potječe naziv.

Foto: Unsplash

Windows, macOS, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, iOS i Android, platforme su na kojima se može zaigrati popularni Fortnite.

Videoigra koju je napravio Epic Games, nije samo stekla popularnost zbog svoje lake dostupnosti, već i zbog zabavne mehanike i načina igranja koji pomalo izaziva ovisnost. S Fortniteom smo upoznati već gotovo pet godina, no malo tko zna što zapravo označava taj naziv ‘Fortnite’.

Izdvojeni članak

Ovisnost o videoigrama najviše pogađa muškarce, a na prvi psihijatrijski pregled dolaze s roditeljima

Naime, neki će reći da Fortnite ima veze s tvrđama (forts) i noći (night/nite), što je djelomično točno. No, za pravo razumijevanje naziva ovog hita, potrebno je znati da je Epic Games prvobitno najavio razvoj Fornitea još 2010. godine, a prvi je trailer objavio godinu dana nakon.

Međutim, originalni koncept Fortnitea nije bio battle royale način igranja, već nešto posve drugo. Riječ je o, naime, Save the World opciji, koja je za Epic Games nekada bila primarna te u kojoj je igrač gradio baze i tvrđave po noći ne bi li se zaštitio od zombija.

Dakle, cilj Save the Worlda bio je preživjeti dva tjedna opsade zombija. Budući da engleska riječ Fortnight označava razdoblje od dva tjedna, od tud potječe i naziv videoigre – Fortnite.