Pretraga

Fotogalerija: Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu izloženi su radovi hrvatske likovne budućnosti

A- A+

Studenti svih šest odsjeka Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu izložili su svoje radove na četiri lokacije u gradu. Na već tradicionalnoj izložbi prikazan je raznolik skup ideja, koncepata, tehnika i izvedbi kojima su se bavili u protekloj godini. U prostorijama ALU-a na Ilici, ulici Slave Raškaj, Jabukovcu i Zamenhoffovoj posjetitelji mogu besplatno uživati u izloženim radovima do ponedjeljka navečer.

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu od početka tjedna su izloženi studentski radovi. Njihove skulpture, slike, filmove, koncepte i prezentacije možete do ponedjeljka navečer pogledati na četiri različite lokacije. Neke od radova možete vidjeti i u našoj fotogaleriji.

Izdvojeni članak

Studentica Akademije likovnih umjetnosti oslikava sobe doma na Savi

Raznolike ideje, tehnike i koncepti

Na već tradicionalnoj izložbi ALU-a svoje radove izlažu studenti svih godina i odsjeka. U zgradi na Ilici mogu se vidjeti rezultati cjelogodišnjeg stvaranja mladih grafičara, slikara i kipara. U ulici Slave Raškaj pokazane su ideje sa smjera Novi mediji, iznad Britanca u Zamenhoffovoj ulici možete upoznati proces restauriranja umjetničkih djela, a na Jabukovcu svoje umijeće demonstrirali su budući profesori i profesorice s Učiteljskog smjera.

– Ovaj koncept završne izložbe bitan je za svakog od nas jer na neki način pokazuje koliko smo zapravo narasli u školskom i umjetničkom smislu, izjavila je Tamara Bilankov koja je na odsjeku Novih medija izložila svoj diplomski.

U svim navedenim prostorima praktički je izloženo sve što se radilo cijelu proteklu godinu. Važno je naglasiti da su svi radovi izloženi na mjestima kojima su i nastajali. To cijeloj izložbi daje intimniju atmosferu i bolju povezanost radova s prostorom u kojima trenutno žive.

Prema viđenom možemo zaključiti da će naši mladi umjetnici vrlo brzo izlagati i u drugim galerijama Hrvatske i svijeta, a i da oni koji se neće adekvatno čuvati mogu biti spašeni.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Akademija likovnih umjetnosti

U fundusu Akademije petnaest novih radova

Šest članova komisije odabralo je petnaest radova koji će biti uvršteni u fundus Akademije. Birana su djela s viših godina studija, a glavni kriterij bila je izvrsnost, ideja, koncept i sama izvedba. Zbog ograničenosti prostora prednost pri odabiru ipak imaju oni manjih dimenzija. Popis odabranih djela biti će objavljeni u ponedjeljak.

– Pa naravno da bi mi bilo drago kada bi neki moj rad odabrali u fundus jer je svako priznanje profesora jako važno kada to voliš i time se baviš skoro cijelu godinu, otkrila nam je na kraju Anđela Zanki, studentica Učiteljskog studija.