Pretraga

Futsal Dinamo organizira veliki turnir otvorenog tipa za mlađe kategorije

A- A+

U Gradu Zagrebu za vrijeme Uskršnjih blagdana neće nedostajati sportskog sadržaja, pogotovo ne za one koji s ekipom vole zaigrati futsal ili mali nogomet. Naime, od 18. do 22. travnja u SD Megaton, na zagrebačkom Črnomercu, održat će se veliki turnir otvorenog tipa za mlađe kategorije – Agram Easter Cup, u organizaciji Futsal Dinama. Na njemu će se moći natjecati ekipe u tri dobne skupine, a detalje az prijave možete pogledati u izdvojenom okviru.  

foto: PR

U sklopu Agram Easter Cupa, Futsal Dinamo organizira i treći Croatia Futsal Masters, koji će se 17. travnja održati u SD Martinovka. Naime, Futsal Masters je ciklus kadetskih turnira koji su pokrenuli četiri hrvatska futsal kluba – Crnica (Šibenik), Futsal Aurelia (Vinkovci) Futsal Dinamo (Zagreb) i Split Tommy, a nakon trećeg turnira u Zagrebu, finalni će se održati krajem lipnja u Šibeniku. 

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Nakon četiri kola šest ekipa sa stopostotnim učinkom


Detalji prijavljivanja za Agram Easter Cup

Turnir je podijeljen u tri dobne kategorije U-19 (1998/99 godište), U-17 (2000/01) godište i U15 (2002/03) godište, a na njega se mogu prijaviti svi zainteresirani. Maksimalan broj prijavljenih ekipa za svaki turnir je 16, stoga požurite s prijavom! Sve informacije oko turnira i prijava možete dobiti na službenoj Facebook stranici Futsal Dinama ili pozivom na telefonski broj 091/510-4746.

Prvi Masters u Vinkovcima osvojio je MNK Brod, dok je u Splitu turnir osvojio Futsal Dinamo. Na trećem Mastersu u Zagrebu igrat će šest stalnih sudionika (Aurelia, Brod, Crnica, Futsal Dinamo, Nacional i Split), a u nedjelju će se znati preostale dvije ekipe. 

– Što se tiče Masters turnira, mislim da je to definitivno još jedna odlična stvar za mlade igrače. Sezona sama ne traje predugo i mislim da je odlična ideja da se mladim igračima pruži šansa još dodatnog natjecanja, rekao je organizraciji Masters turnira Kristijan Grbeša, inače hrvatski reprezentativac, igrač Dinama, te trener Dinamovih kadeta.

Osvrnuo se i na pokretanje prvog turnira otvorenog tipa.  

– Naravno da dečki iz toga mogu samo profitirati. Što upoznavajući druge igrače, što uigravajući određene sisteme i napredujući kao igrači, a naravno da je bitna i mogućnost osvajanja još jednog trofeja. Ipak, prije svega treba naglasiti mogućnost rekreacije za vrijeme Uskršnjih praznika, kad djeci fali sadržaja, naglašava Grbeša. 

Izdvojeni članak

Futsal Dinamo ovo ljeto pojačala čak četiri studenta VERN-a

Futsal je sport koji posljednjih godina sve više privlači pozornost mladih, ne samo u Zagrebu, već i cijeloj državi. 

Radi se o atraktivnom, dinamičnom sportu koji na globalnoj razini bilježi sve veću popularnost, a mnoge znanstvene studije su pokazale kako nogometaši, koji u svoj trenažni proces ubace futsal, razvijaju vještine kojima čine razliku na nogometnim travnjacima. 

Između ostalih, Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Aguero, Ronaldinho i „pravi“ Ronaldo često izjavljuju kako su se u ranoj fazi svoje karijere bavili futsalom, a Barcelonina La Masia je odavno ukomponirala futsal u treninge svoje škole nogometa.

foto: PR