Pretraga

Futsal Dinamo ovo ljeto pojačala čak četiri studenta VERN-a

A- A+

Čak četiri studenta VERN-a ovo su ljeto pojačali Futsal Dinamo, trenutno najpopularniji hrvatski malonogometni klub, koji je prošle sezone izborio nastup u prvoj ligi. Nakon što su na ovogodišnjem Europskom sveučilišnom prvenstvu u Poljskoj sa svojim studentskim kolegama osvojili zlatnu medalju, 5. rujna će se na Šalati predstaviti navijačima. U klubu se nadaju kako će i ove jeseni ponoviti spektakl od prošle godine, ali i da će uz bučnu podršku s tribine izboriti nastup u doigravanju za prvaka Hrvatske.

www.futsal-dinamo.hr

Futsal Dinamo se za nastup u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj pojačao s pet novih imena, među kojima su se našla čak četiri studenta Veleučilišta VERN.

U borbi za ulazak u doigravanje novom prvoligašu će pomoći kapetan mlade hrvatske futsal reprezentacije Matej Horvat, a za svoju minutažu u prošlogodišnjem prvaku 2. HMNL – Sjever borit će se i njegove kolege s fakulteta, Silvio TothSadat Ziberi te Davor Kanjuh.

Izdvojeni članak

Dinamovi studenti:’Čudesan je osjećaj zaigrati pred krcatom dvoranom’

Glavni cilj je razigravanje

Dinamo je prošle sezone samo s jednim porazom postao prvak ‘druge lige’, ali ove će godine za borbu s najboljima morati dodatno podići kvalitetu igre. U borbi za doigravanje i naslov prvaka susrest će se s vrlo jakim malonogometnim momčadima, kao što su Nacional i MNK Tommy Split, koje već godinama grade kvalitetnu ekipu.

– Mislim da su Nacional i Split podjednaki favoriti za osvajanje naslova, ali tako je bilo i prije dvije godine kada sam bio u Alumnusu, a na kraju smo uspjeli osvojiti prvenstvo. Neću reći da će Dinamo to isto ponoviti, ali sigurno je da ćemo mi rasti iz kola u kolo. Cilj nam je imati stabilnu sezonu i izboriti play off, a onda kada se uđe u razigravanje svašta je moguće, rekao nam je predsjednik kluba Đulvat kako je siguran da će igrači dati sve od sebe jer će im publika kroz cijelu sezonu donositi dodatnu snagu, ali i hrabrost u najtežim trenucima.

‘Uvijek je cilj biti prvi’

Puno se očekuje od kapetana mlade hrvatske reprezentacije Matije Horvata, koji je na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Poljskoj bio i najbolji strijelac. Đulvat je kao voditelj VERN-ove momčadi imao priliku detaljno upoznati studente zagrebačkog veleučilišta pa je siguran da će i Sadat Ziberi, Silvio Toth te Davor Kanjuh biti važna pojačanja.

 – Kad počinjem prvenstvo nikada mi nije cilj biti peti ili šesti, uvijek je cilj biti prvi. A sad, znamo da Nacional i Split imaju najbolji kadar i ogromne plaće, ali naravno da želimo osvojiti nešto. Za početak nam je važno biti među četiri najbolje momčadi i izboriti play off, najavio je Matej Horvat.

Izdvojeni članak

Hrvatski studenti osvojili Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu

Juniori dovedeni kao pojačanje za prvu momčad

Osim studenata VERN-a, momčad Dinama ovu će sezonu pojačati i njihov bivši kolega Mario KonjuhHrvoje Penava te juniori Matija Uremović i Kristijan Čekola. Mladići su zajedno s trenerom Caparom stigli iz Alumnusa, a u klubu su ih doveli kao pojačanje za seniore, a onda će naravno biti i važno pojačanje i za juniorsku momčad.

– Nama je važno raditi s omladinskim pogonom. Ono što drugi pričaju mi radimo. I ove sezone ćemo imati dva ili tri juniora koji će trenirati sa seniorima, a i igrat će za prvu momčad. Prošle godine promovirali smo nekoliko mladih igrača, a cilj nam je s promocijom talenata nastaviti i dalje. Zato smo omasovili omladinski pogon te doveli iznimno kvalitetnog trenera, kaže Đulvat.

Omladinsku školu vodit će prvak i viceprvak države

Trener Matija Capar, prošle je godine bio prvak i viceprvak države s juniorima i kadetima, a svojim dolaskom za sobom je povukao više od 15 mladih talenata koji će od sada trenirati u Dinamu.

Sve novosti i pojačanja za sljedeću sezonu navijači će imati prilike upoznati na Šalati 5. rujna, kada se organizira novi spektakl.

– Jednu od najljepših emocija sam doživio tamo na Šalati. Nikada mi se do tada još nije dogodilo da sam istrčao pred svojom publikom i pred četiri, pet tisuća ljudi koji su nas bodrili, pozdravili i navijali. Mislim da će mi to zauvijek ostati u sjećanju. Kada bi se i ove godine ponovilo barem 50, 60 posto toga što se dogodilo nitko ne bi bio zadovoljniji od mene. A prema najavama mislim da će to biti jednako lijepo, tako da pozivam sve koji su već bili, ali i one koji nisu mogli doći da dođu i uživaju u toj jednoj energiji i ljubavi prema Dinamu i gradu Zagrebu, zaključio je Đulvat.