Pretraga

George R.R. Martin tvrdi da su neki fanovi pogodili kako završava ‘Igra prijestolja’

A- A+

Postoje fanovi popularne serije ‘Igra prijestolja’, njima se serija sviđa i prate je. No, postoje i oni najzagriženiji fanovi koji pamte i traže bilo kakvu novu informaciju o sagi Georgea R.R. Martina. Tako oni znaju i da je autor već isplanirao završetak ‘Pjesme leda i vatre’, no ne znaju njegov sadržaj, mada se usrdno svi trude pogoditi kako bi priča trebala završiti.

wmfeed.me

O popularnosti serije knjiga ‘Pjesma leda i vatre’ autora Georgea R.R. Martina koja je pretočena u seriju ‘Igra prijestolja’ suvišno je i govoriti kada tu skupu HBO-ovu seriju prati cijeli svijet. Novi se nastavci nestrpljivo iščekuju, a informaciju kako cijela priča završava, oni najzagriženiji fanovi bi vjerojatno platili i novcima. Neki su, kako sam autor tvrdi, čak i pogodili, piše Independent.

Izdvojeni članak

Evo kada se vraća Igra prijestolja!

Tko će preživjeti, a tko umrijeti

Autor ove mega popularne sage o borbi za prijestolje gostovao je nedavno na ‘Edinburgh International Literary’ festivalu gdje je otkrio prisutnima da su neki fanovi čak pogodili kako će njegova fantasy saga završiti. Iako nastavci ‘The Winds of Winter’ i ‘A Dream of Spring’ još nisu ni izišli, niti imaju zacrtan datum izlaska, George R.R. Martin već sada zna koji će likovi preživjeti, a koji će umrijeti do kraja cijele priče.

-Hrvao sam se s činjenicom da su neki fanovi pogodili kako će sve završiti jer zaista ih želim iznenaditi. Kao čitatelj, mrzim predvidljivu fikciju, pa predvidljivu fikciju nemam namjeru stvarati. Želim iznenaditi i oduševiti čitatelje i odvesti ih tamo gdje ne očekuju. No, barem dva ili tri čitatelja registrirala su skrivene i diskretne tragove koje sam ostavio u prethodnim knjigama i došli do pravih zaključaka. Što mi je činiti? Hoću li sve promijeniti? Ne mogu to učiniti pa ću nastaviti onako kako sam zamislio. Na sreću, stotine tisuća fanova bit će iznenađeno završetkom”, rekao je Martin.

Izdvojeni članak

Sve smrti iz ‘Game of Thrones’ na jednom mjestu

Smrt i na setu pete sezone

Tako je autor, iako malo razočaran što je bilo tko uopće uspio pogoditi kraj njegove majstorski napisane priče, ona ostaje onakva kakvu je i planirao napisati. Ipak, neke se stvari događaju i mimo Martinovih planova, pa je tako nažalost , sjevernoirski glumac JJ Murphy preminuo samo četiri dana nakon što je snimio prve scene za ‘Igru prijestolja’.

Naime, nakon što je dobio ulogu kao Sir Denys Mallister, najstariji član Noćne straže, 86- godišnji je glumac svojim prijateljima rekao kako ne može biti sretniji što je postao dijelom ekipe ove televizijske serije u petoj sezoni, koja se trenutno i snima u sjevernoj Irskoj. Murphy se iznenada srušio i umro, a glumio je u raznim filmovima, iako je bio najpoznatiji kao kazališni glumac.

Producenti serije nisu potvrdili hoće li se birati novi glumac za ulogu ili će se scene koje je Murphy dosad snimio ponovo raspisati.