Pretraga

Potvrđeno je, House of the Dragon dobit će i drugu sezonu: ‘Ovo je serija koju ne smijete propustiti’

A- A+

House of the Dragon gledat ćemo i iduće godine. Game of Thrones spinoff već se etablirao kao serija koju morate pogledati, a Francesca Orsi iz HBO-a nije krila oduševljenje kada je ponosno najavila da rade na drugoj sezoni.

rhaenyra targeryen

Foto: Warner Media | HBO PR

House of the Dragon, spinoff megapopularne serije Game of Thrones, na putu je da is sam postane prepoznatljiv kao i serijal iz kojeg je nastao. Niti tjedan dana nakon što je premijerna epizoda prikazana do sada najvećoj HBO publici ikad, od 20 milijuna gledatelja samo u SAD-u, ta je kuća objavila da radi na drugoj sezoni serije.

Ide i druga sezona

O tome je progovorila Francesca Orsi, izvršnja dopredsjednica HBO programa, pohvalivši glumačku, scenarističku i redateljsku ekipu na sjajnom poslu u prvoj sezoni.

– Mi smo više nego ponosni na sve što je cjelokupni House of the Dragon tim postigao s prvom sezonom. Naša fenomenalna glumačka ekipa, kao i osoblje, preuzeli su ogroman izazov i nadmašili sva očekivanja. Donijeli su nam seriju koja se već etablirala kao nešto što ne smijete propustiti. Velika hvala Georgeu, Ryanu i Miguelu što su nas odveli na ovo putovanje. Toliko smo uzbuđeni što ćemo ovu epohalnu sagu Targaryena moći pratiti i u drugoj sezoni, kazala je Orsi tako objavivši da je druga sezona GoT spinoffa i službeno potvrđena.

Radnja ove serije vraća se 200 godina prije Daenerysd Targaryen. Legenda kaže da su Targaryeni tada imali preko 15 zmajeva. U novom traileri ne vidimo ih petnaest, nismo ni sigurni da će u konačnici serija toliko toga ekranizirati, no već sada može se primijetiti da je CGI došao na neku novu razinu i da je sve odrađeno do sitnih detalja. Prve dvije epizode su već vani, vratili smo se u Westeros, a vama, u slučaju da još niste pogledali, neće ništa spoilati. Produljeni trailer prve sezone možete pogledati ispod.

Tko su novi likovi?

Novi likovi posebno su fascinantni, a HBO je, napomenimo, već ranije predstavio one glavne oko kojih se sve vrti. Kralja Viserysa Targaryena (Paddy Considine) izabrali su plemići Westerosa kao nasljednika Starog kralja, Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Topao, drag i decentan čovjek, Viserys samo želi nastaviti putem svoga djeda. No, dobri ljudi ne znače nužno dobri kraljevi. Prince Daemon Targaryen (Matt Smith) mlađi je kraljev brat i nasljednik prijestolja. Neviđen borac i jahač zmajeva, Daemon posjeduje pravu zmajevu krv. Ali znate, kako se kaže, svaki put kad se Targaryen rodi, bogovi bace novčić…

Alicent Hightower (Olivia Cooke) kćer je Otta Hightowera, desne ruke kralja, i najljepša žena Sedam Kraljevstava. Odrasla je i odgajana u Red Keepu, blizu kralju i njegovim najužim krugovima. Dostojanstvena je, ali istovremeno politički potkovana žena. Princeza Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) prvo je dijete kralja Viserysa, čiste valyrijske kriv, jahačica zmajeva. Mnogi bi rekli da je rođena sa svime što može poželjeti, ali nije rođena kao muškarac.

Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) kojega nazivaju i ‘The Sea Snake’ pripadnik je valyrijske dinastije stare jednako kao Targaryen. Najpoznatiji je pomorac Westerosa i izgradio je ogromno prijestolje svojoj obitelji, bogatije od Lannisterovih, te ima najveću mornaricu na svijetu. Princeza Rhaenys Targaryen (Eve Best) njegova je supruga, također jahačica zmajeva i ‘kraljica koja to nikada neće biti’ nasljednica Starog kralja koju su preskočili samo zato što je žena.