Pretraga

Ova društvena mreža trebala bi postati novi hit: Svidjet će se ljubiteljima Twittera

A- A+

Ako vam Instagram, Facebook i WhatsApp nisu dovoljni, Meta je pronašla i za to rješenje. Ovoga su tjedna izbacili Threads, novu društvenu mrežu koja bi trebala biti glavni konkurent Twitteru. Cijelo sučelje temeljeno je na dizajnu kojeg koristi Instagram, što ni ne čudi budući da se korisnici preko njega mogu i registrirati.

Threads. Foto: Meta

Meta, tvrtka koja stoji iza Facebooka, WhatsAppa i Instagrama, napravila je novu društvenu mrežu koja bi trebala konkurirati Twitteru. Riječ je, naime, o aplikaciji zvanoj Threads, koja je na dan svoga izlaska već prikupila 30 milijuna korisnika, uključujući velik broj slavnih osoba i poznatih brendova.

Threads je, kao što i vjerojatno pretpostavljate, sličan gotovo svakoj drugoj društvenoj mreži. Korisnic mogu komentirati, lajkati i dijeliti objave, a budući da je riječ o ‘kopiji’ Twittera, broj znakova unutar objava ograničen je na 500 s razmacima. Dosta toga slično je i Instagramu, osobito vizualni dizajn sučelja i kontrola.

„Vizija za Threads je stvoriti prijateljski javni prostor za razgovor. Nadamo se da ćemo iskoristiti ono što Instagram radi najbolje i stvoriti novo iskustvo teksta, ideja i rasprave o onome što vam je na umu“, objavio je nakon predstavljanja Threadsa Mark Zuckerberg, izvršni direktor Mete.

Izgled sučelja. Foto: Threads

Zanimljivo je, također, da se korisnici mogu registrirati na Threads putem svog Instagram profila. Tada će im Threads automatski povući podatke kao što su pratitelji, korisničko ime i slično, što u jednu ruku može biti korisno ako vam se neda prolaziti kroz cijeli proces registracije.

No, u slučaju registracije s Instagramom, potrebno je imati na umu da je Threads profil za njega u potpunosti vezan. Drugim riječima, ako želite ukloniti svoj Threads profil, bit će te primorani ukloniti i Instagram profil.

Threads još nije dostupan za preuzimanje u EU, ali ga mogu koristiti svi ostali korisnici diljem svijeta. Uskoro se očekuje da će doći i kod nas.

Copy link
Powered by Social Snap