Pretraga

Influencerica Nika Ilčić objavila video o nasilju u vezi: ‘Strah me što će biti nakon ovoga’

A- A+

Nika Ilčić hrvatska je influencerica koja je još tijekom ljeta objavila kako je doživjela psihičko i fizičko nasilje od svog dosadašnjeg dečka, također influencera, Marka Arsenijevića iz Srbije. On je tada uhićen te je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora i dobio je zabranu prilaska influencerici u trajanju od tri godine. Sada je Nika na svom YouTube kanalu objavila video od sat i 35 minuta u kojemu otkriva detalje iz tog slučaja.

nika ilčić u dnevnoj boravku na kauču i screenshot poruk anjenog bivšeg dečka

Foto: Screenshot YouTube | Nika Ilčić

‘Dana 8. svibnja 2023. godine pretrpjela sam nasilje od strane tadašnjeg vanbračnog partnera. Naglasila bih da to nije bilo prvi put da je nada mnom vršio fizičko i psihičko nasilje. Planiram koristiti svoju platformu za podizanje svijesti o psihičkom i fizičkom nasilju u obitelji’, napisala je u svibnju hrvatska influencerica Nika Ilčić na svom Instagram profilu.

Njen slučaj buknuo je tada u srpskim medijima jer je njen bivši dečko srpski influencer Marko Arsenijević, poznatiji kao ‘Arsa Ovde’. Nakon što je tog dana situacija eskalirala, influencera je uhitila policija, kasnije je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora te je dobio zabranu prilaska Ilčić u trajanju od tri godine. Nika je sada na svom YouTube kanalu objavila video od jednog sata i 35 minuta u kojemu je ispričala detalje njihove veze u kojoj je bila fizički i psihički zlostavljana.

– Bilo je jako puno red flagova. Za početak, sami love bombing, to nije normalno. S druge strane, ako vi pokušate završiti taj odnos, a ne on, e tu je sranje. Jer tu će upaliti manipulaciju na 200 i tu će se vratiti osoba s početka koju ste vi htjeli. Ako se ne predate i ako napokon odlučite završiti taj odnos, tu tek kreće shitshow. Kako je meni tek krenuo kada smo se razišli, priča Nika.

‘Njegova obitelj mi je rekla da im je drago da si je našao curu s kojom se neće tući’

Tog dana kada je uhićen, ispričala je Nika u videu, svađali su se oko financija kada se ona krenula pakirati za Zagreb. Kada je Marko vidio njen kofer na kauču na kojemu je planirao snimati video, Nika je rekla da ju je počeo gušiti i bacati na pod nakon čega je počela vrištati.

To je čuo susjed koji je došao i pokucao im na vrata, a Marko je u tom trenutku uzeo mobitel i počeo se snimati i govoriti kako joj nije ništa napravio. Isti je susjed pozvao policiju i izveo ju iz stana kada je dobila napadaj panike, a tvrdi da je krvarila iz usta.

– Njegova obitelj mi je rekla ‘drago mi je da si je našao curu s kojom se neće tući’. Rekli su mi to zato jer je meni njegova bivša cura bila predstavljena kao nasilnik, a ne on. Ja sam se na to samo nasmijala i rekla da sa mnom neće imati takve probleme, rekla je Nika.

Izdvojeni članak
mobitel

Na internetu lako postajemo meta nasilja i zlostavljanja: 8 načina kako se zaštititi

‘Mene je iskreno malo strah što će se dogoditi nakon ovog videa’

U YouTube videu je objavila i dio snimke koju je Marko snimio kada je susjed zvonio na vrata i gdje se čuje kako Nika plače, a on joj govori ‘ništa ti nisam uradio’. Nakon što su se konačno razišli, Marko je dao jedan intervju u kojemu je tvrdio kako se ipak ne smatra krivim, iako je na sudu priznao da je.

– Pored svih činjenica, pored svjedoka, pored sudskog postupka, pored koje ukazuju na moju istinu i da ne lažem, on i dalje forsira narativ kako on to nije napravio. I mene je iskreno malo strah što će se dogoditi nakon ovog videa. Pokazala sam slike svojih masnica što stvarno nisam htjela raditi, pokazala sam i video, doslovno je sve crno na bijelo i najgori dio je što on to i dalje neće priznati. Objektivno mislim da bi njemu bilo lakše samo da prizna i da se pokaje, a ne da on i dalje forsira narativ da nije kriv. Kako nisi kriv? Priznao si da si kriv, potpisao si da si kriv, poručila je Nika u videu.