Pretraga

Ovo će vam biti spas nakon izlaska: Čistačica otkrila zgodan trik za pranje tenisica, čak i bijelih

A- A+

Pranje cipela, pogotovo bijelih, veliki je izazov. No, profesionalna čistačica Anita Birges na svom je Instagramu podijelila rješenje. Deterdžent za pranje suđa, vodikov peroksid i soda bikarbona daju pastu za najtvrdokornije mrlje.

foto: Pexels; Mikka

Bilo da volite onaj hit od Dječaka ‘Bile starke’, ili općenito samo bijelu boju, znate da ta ona super izgleda. Pogotovo na cipelama. No, problem sa svakom vrsti bijele odjeće je da se i najmanja mrlja odmah primijeti i vidi. Budući da su cipele ili tenisice najbliže tlu pa samim time i blatu, nošenje bijele boje je veliki izazov za čistoću cipela. Čak i kada ih operete, tragovi znaju ostati. Neki se možda zbog toga češće odlučuju za cipele tamnijih boja gdje je prljavština manje primjetna.

No, pranje bijelih tenisica može biti vrlo učinkovito. Barem ako vjerujete Aniti Birges, profesionalnoj čistačici iz Sydneya. Postala je popriličan hit na Instagramu već dulje vremena zbog svojih savjeta za čišćenje i organizaciju doma. Nedavno je svojim pratiteljima predstavila jednostavan recept za čišćenje tenisica. Anita tvrdi da njena kombinacija funkcionira bolje od ostalih proizvoda za čišćenje koje je isprobala.

Izdvojeni članak
Soba u domu Stjepan Radić na Savi

Selite iz sobe u domu? Ovi trikovi pomažu vam u čišćenju, glavni saveznik je proizvod od 2 eura

Ako želite malo eksperimentirati na svojim cipelama, australska čistačica je dala jednostavne upute za pripremu, a potom i primjenu svoje paste. Sve što vam treba su samo tri sastojka. Jedna četvrtina šalice s deterdžentom za pranje posuđa, pola šalice vodikovog peroksida te jedna četvrtina šalice sode bikarbone. Kada od napravite pastu, pronađite četku i spremni ste za ribanje. No, Anita upozorava: prije pranja obavezno skinite vezice.

– Izribajte čitavu cipelu, uključujući i jezik. Stavite vezice u ono što je ostalo od otopine i ostavite da se namaču 45 minuta. Potom stavite cipele i vezice u vrećicu za osjetljivo rublje. Ubacite u perilicu rublja na 30 minuta. Obavezno uklonite unutarnje potplate kad ih stavljate u perilicu, naročito ako su obojeni te mogu ofarbati čitavu tenisicu. Nemojte ih stavljati u sušilicu ili ispred radijatora kada se operu, radije neka budu na suncu, da se osuše na zraku. Oduševit ćete se rezultatima, savjetuje Anita.

Osim za bijele cipele, ovaj savjet se može koristiti i za cipele svih drugih boja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anita Birges | Home Organisation🇦🇺 (@mise_en_place_aus)