Pretraga

Majka ispisala kći iz škole da može postati influencerica: ‘Snimanje za TikTok oduzima puno vremena’

A- A+

Influencerica Kat Zoe Clark na svojim je društvenim mrežama podijelila svoju odluku koja se tiče obrazovanja njene 12-godišnje kćeri. Naime, Kat je odlučila da njena kći Deja više neće ići u školu kako bi i ona mogla postati influencerica. Reakcije na njen postupak su podijeljene.

Snimanje za društvene mreže

Snimanje za društvene mreže | foto: Canva

Australska influencerica Kat Zoe Clark, sa svojim je pratiteljima na društvenim mrežama podijelila svoju odluku o tome da njena 12-godišnja kći Deja više neće ići u školu. Kako piše Daily Mail, razlog tomu je to što Kat želi da Deja također postane influencerica i smatra da bi joj odlazak u školu oduzimao previše vremena za stvaranje sadržaja za društvene mreže.

– Tradicionalan način školovanja je za Deju funkcionirao neko vrijeme jer sam radila uredski posao i imala određeno radno vrijeme. No, kada sam i sama postala influencerica, počela sam puno putovati i to više nije moglo funkcionirati, rekla je Kat.

Zbog obaveza prema društvenim mrežama često nije išla u školu

Dodala je i da je njena kći također počela dobivati influencerske prilike te da zbog ispunjavanja tih obaveza često nije išla u školu pa da su se zato odlučili Deju školovati od kuće.

– Mislimo da je ovo najbolje za nju i ne želim da propusti neke prilike. Snimanje za TikTok oduzima puno vremena i to je nešto što najbolje funkcionira za našu obitelj, ispričala je Kat.

Također, rekla je i da se Deja u bilo kojem trenutku može vratiti u školu ako pomisli da takav stil života nije za nju. Reakcije publike na njenu odluku bile su podijeljene. Jedni smatraju da je to super odluka i da djecu treba poticati da se bave onime čime zaista žele. S druge strane, neki su zgroženi ovom odlukom i smatraju da Dejina dob još nije prikladna za ovakav posao i da joj majka čini medvjeđu uslugu.

Izdvojeni članak
djevojka tipka na mobitel

Još jedna zemlja zabranjuje mobitele u školama, smatraju da je to uzrok sve lošije pismenosti djece

Mišljenja o ovoj odluci su podijeljena

– Ja bi sto posto dozvolio svom djetetu da prestane ići u školu ako se nečime istinski želi baviti i ako je dovoljno zrelo da se time bavi, napisao je jedan korisnik.

S ovime se složila još jedna korisnica koja je rekla da je ona nastavnica u srednjoj školi i da se ona s takvom odlukom slaže jer nema smisla da se na dijete stvara pritisak ostanka u školi, ako ono to ne želi.

– To je potpuno neprimjereno od roditelja, mislim da samo čine medvjeđu uslugu budućnosti svoje kćeri. Pa ona ima samo 12 godina. Osim ako dijete nije glumac ili profesionalni sportaš, ne bi trebalo odustati od tradicionalnog obrazovanja, napisao je jedan od korisnika.